Update Pike Challenge 2009 - de laatste dag en de prijsuitreiking!

Update Pike Challenge 2009 - de finale

Het zou er op de derde en laatste dag van de European Pike Challenge om spannen wie er met de fraaie hoofdprijs (een visboot!) naar huis zou gaan. De beste kanshebbers zijn op dat moment 3 Ieren: John Moate, Ian Mc Carthy en Ger Browne. Maar een slechte finaledag kon roet in het eten gooien voor deze heren en geeft de concurrenten de kans om met de eer te strijken. Constant presteren is erg belangrijk bij zo’n groot toernooi.


Winnaar John Moate drinkt champagne uit zijn beker.

Natuurlijk, gezelligheid staat voorop bij dit toernooi en dat blijkt dan ook wel ‘s avonds tijdens het feest wat gehouden wordt in het zaaltje van Brendan Graces, een van de vele sfeervolle pubs in Killaloe, maar dat neemt niet weg dat er ook prachtige prijzen te verdienen zijn. Dit is te danken aan een flink aantal sponsors, waaronder Seiwa/Techmarine, Condor Fishfinder apparatuur, WFT hengelsportmaterialen en Total Fishing.


Een trotse en blije winnaar John Moate met zijn Seiwa als prijs!

Er stond op de laatste visdag een mooi westenwindje, kracht 4 en zonnige perioden werden afgewisseld door wat bewolking. Iedereen viste voor wat hij waard was, maar degene die de grootste sprong voorwaarts maakte in het klassement was Rick Zevering. Hij ving 5 snoeken en eindigde daarmee als beste buitenlander en klom van een 8e plek naar de 2e plaats in het eindklassement. Daarmee won hij een schitterende Seiwa GPS en een geldbedrag. Hierdoor zakte Ian Mc Carthy naar een derde plaats in het eindklassement.


De winnaars van de Seiwa en Techmarine apparatuur.

John Moate wist op de laatste dag 3 snoeken in de boot te krijgen, waarmee hij zijn leiderspositie consolideerde en zo de eindoverwinning pakte. Hij won daarmee een prachtige boot plus trailer en natuurlijk eeuwige roem!


John Moate krijgt de felicitaties van de organisatoren.

Er waren verder prijzen voor de beste vrouwelijke visser, de grootste vis van het toernooi en de beste jeugdvisser en tevens prijzen voor “Secret Weight”. Dit laatste houdt in dat er een aantal gewichten vooraf door de organisatie werden opgeschreven (in het geheim) en degene die achteraf met zijn totaalgewicht het dichtst bij de secret weight zat kreeg een prijs. Er waren 10 secret weight prijzen en zo hadden alle deelnemers kans op een prijs, ongeacht hun mate van succes met de visserij!


De winnaars van de Condor Visvinders.

De einduitslag van de European Pike Challenge 2009 is als volgt:

     
  1. John Moate met 9 snoeken met een totaalgewicht van 25,4 kg
  2.  
  3. Rick Zevering met 15 snoeken met een totaalgewicht van 22 kg
  4.  
  5. Ian Mc Carthy met 7 snoeken met een totaalgewicht van 21,1 kg

De resultaten van de Nederlanders waren:

     
  • 2e plaats Rick Zevering met 15 snoeken en een totaal gewicht van 22 kg
  •  
  • 48e plaats Herman Molenaar met 2 snoeken met een totaal gewicht van 2,3 kg
  •  
  • Gedeelde laatste plaats Willeke Ansink met 0 snoeken   


Een hele knappe tweede plaats voor Rick Zevering!

De beste Belg was Marc Timmermans op een 11e plek met 5 snoeken met een totaalgewicht van 13,7 kg.


Marc Timmerman uit Belgie wist een elfde plaats te pakken.

De prijsuitreiking werd verzorgd door de organisatoren Bill Hickey en Jim Robinson. Laatstgenoemde deed dat op zeer humoristische wijze en wist de toch al goede sfeer nog verder te verhogen.

Na de prijsuitreiking werd de avond in feeststemming voortgezet met Guinness en andere biersoorten, warme snacks en uiteraard live muziek.

 


 

ANDEREN LAZEN OOK