image description

Tijdelijke verzwaring coronamaatregelen

Naar aanleiding van de verzwaring van de maatregelen die het kabinet dinsdag 3 november afkondigde, delen wij onderstaand bericht van Sportvisserij Nederland. Hierin kun je lezen wat de invloed van deze maatregelen is op de sportvisserij.

Hierop wil Sportvisserij Zuidwest Nederland aanvullen en nogmaals benadrukken dat, zoals gecommuniceerd in het persbericht van 15 oktober jongstleden, het vissen van (verenigings)wedstrijden niet is toegestaan. Voor de activiteiten van jeugd tot 18 jaar geldt dat die niet zijn toegestaan op federatieve wateren.

Voor meer informatie over sportvissen in coronatijd verwijzen we je, naast het bericht van Sportvisserij Nederland, door naar de regels en website van NOC*NSF.
 

Bericht Sportvisserij Nederland

Dinsdag 3 november heeft het kabinet besloten om voor de komende twee weken extra maatregelen in te stellen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Deze maatregelen komen bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown en betreffen ook de sportvisserij.

De basisregels blijven hetzelfde: houd minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar, blijf zoveel mogelijk thuis (reis zo min mogelijk) en neem de hygiëneregels in acht. Je kunt nog altijd naar buiten om een frisse neus te halen – bijvoorbeeld door te gaan vissen – maar nieuw is dat de grootte van een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens mag bestaan. Ga dus alleen of hoogstens met één vismaat op pad en neem daarbij de basisregels in acht.

Wedstrijden

Het kabinet heeft maatregelen voor sportwedstrijden tot medio december verlengd. Dit betekent dat er in Nederland in ieder geval tot half december geen wedstrijden mogen worden gevist – van lokaal tot landelijk niveau. Daarmee komt ook het wedstrijdseizoen (2020) van Sportvisserij Nederland ten einde. Alle nationale (competitie)wedstrijden die voor dit jaar nog op de kalender staan, komen te vervallen. De betreffende deelnemers en/of teams worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Handhaving

De afgelopen tijd kon er gelukkig nog worden gevist en was het over het algemeen best druk aan de waterkant. Om te kunnen blijven vissen, is het belangrijk dat iedereen zich netjes gedraagt langs en op het water. Laat dus geen afval achter, ook als dat niet van jou is, en veroorzaak geen overlast. Neem naast de coronaregels ook de sportvisserijregels in acht. Daar zal ook toezicht op worden gehouden door handhavers.

In je eigen belang én dat van de hengelsport vragen we daarom aan alle sportvissers om zich strikt aan de geldende coronamaatregelen en sportvisserijregels te houden.

-> Meer over corona en sportvissen in ons dossier.

Let op: we adviseren sportvissers en verenigingen te allen tijde de maatregelen van de Rijksoverheid in de gaten te houden.