Unieke voerkorven bij Hengelsport Arnhem

Hengelsport Arnhem brengt een aantal unieke voerkorven.

Ze worden in eigen beheer bedacht en gemaakt, en zijn dus nergens anders te koop. De korven blijken zeer populair bij witvissers, wat de kwaliteit en functionaliteit eens te meer benadrukt.


Dat ze uniek en van goede kwaliteit zijn blijkt wel uit het feit dat diverse groothandels in Nederland Hengelsport Arnhem gevraagd hebben ook voor hen korven te gaan maken.

Wat is er nu zo speciaal aan deze voerkorven?

Om te beginnen zijn ze gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal gaas. Het is enorm ster gaas, waardoor de korven niet gemakkelijk verbuigen. Vervolgens worden de naden van de korven gelast (niet gesoldeerd), dat ze nog sterker maakt.Het lood zit aan de korven vastgegoten, waardoor het nooit kan losraken. Kortom, een robuuste en zorgvuldig geproduceerd product.

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Om te beginnen is er de ‘blok-korf’, het meest gebruikte model. Het is een ronde korf met een rechthoekig blokje lood eraan. Ze zijn te verkrijgen met een ingegoten wartel en met een lus, van 20 tot 130 gram.


Blok-korven in allerlei uitvoeringen en gewichten.

Voor stromend water zijn ze ook te krijgen met ankers, in de gewichten 60 tot 130 gram.

Een ander model is de ‘schuine blok-korf’. Dit is een korf zoals de blok-korf, maar nu is het lood in een schuine vorm gegoten. Het dikke (zware) looddeel zit aan de onderkant en bij het smalle deel zit de verbindingslus. Het voordeel hiervan is dat de korf werpt als een speedkorf, dus heel stabiel, en bij het binnenvissen heb je minder weerstand. Deze zijn te verkrijgen in 60 tot 130 gram, zowel met als zonder ankers.

Ook de de speedkorf van Hengelsport Arnhem mag speciaal genoemd worden en is net zo robuust geproduceerd als de blok-korven. Het lood heeft een unieke vorm, namelijk met twee punten, zowel naar voren als naar achteren. Hierdoor werpt de korf niet alleen gemakkelijk, maar is het binnenhalen ook gemakkelijk. Verder is het lood door middel van extra gehard koperdraad aan de korf gelast.

De prijzen van de korven variëren van €1,50 tot €1,95 per stuk.

Voor meer informatie: Hengelsport Arnhem

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -