Unieke Happening!

Unieke Happening!

Door Berthil Bos

Op zaterdag 6 juli 2013 organiseert de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe samen met Visgids Groningen een roofvisdag voor die kinderen die het wat minder getroffen hebben in deze wereld. Je moet hier denken aan kinderen die financieel gezien nooit tot iets in staat zijn of door gezinsomstandigheden tussen wal en schip vallen.

Ook kinderen die tijdelijk of permanent in een opvangtehuis verblijven kunnen op deze dag hun dagelijkse sleur doorbreken en wie weet ook voor langere tijd. Natuurlijk kan de organisatie van dit evenement niet zonder vrijwilligers en gelukkig hebben diverse mensen zich reeds aangemeld om deze dag tot een succes te maken.

Total Fishing heeft toegezegd om de dit gebeuren te promoten en daarom doen wij een oproep naar die mensen en roofvisbroeders die hun boot beschikbaar willen stellen om deze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook mensen die vanaf de kant diverse activiteiten willen ondersteunen zijn van harte welkom.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd met als klap op de vuurpijl voor de kinderen een aantal uurtjes roofvissen in een heuse roofvisboot. De locatie waar dit evenement zal plaatsvinden op 6 juli is Camping De Waterwolf in Lauwerszijl, gelegen aan het Reitdiep in de provincie Groningen. Dit water dat vanaf de stad Groningen dwars door de provincie loopt en uitmond in het Lauwersmeer, is een perfect water voor de roofvisser met boot.

Het is de bedoeling om hier een jaarlijks terugkerende happening van te maken en daarom is er ook veel mediabelangstelling voor deze dag, de krant, radio en TV en Hét Visblad.
Wil je ook meedoen en beschik je over een complete visboot, stuur dan een mail naar info@visgidsgroningen.nl.

Uiteraard kun je je ook opgeven voor het meehelpen vanaf de kant. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ook een mail sturen naar bovengenoemd mailadres.