Uitslag Vierde Editie deNieuweVispas snoek- en roofviswedstrijd

Persbericht Vinnig.nl

Uitslag Vierde Editie deNieuweVispas snoek- en roofviswedstrijd  

De vierde editie van roofviswedstrijd 'deNieuweVispas' was weer een daverend succes. Wederom moesten we de inschrijving voortijdig sluiten en waren we eind december al vol. Na enkele afzeggingen door omstandigheden, konden er in januari mondjesmaat nog wat mensen van de reservelijst deelnemen aan de wedstrijd.

Het aantal teams dat zich aanmeldden was boven onze verwachting. Ruim 38 teams hadden zich ingeschreven dit zijn vijf meer dan verleden jaar. De teams kwamen dan ook uit het hele land. Groningen, Utrecht, Noord Holland, Gelderland, Zeeland, Brabant, Zuid Holland en zelfs een team uit Duitsland. 

Drie teams zijn uiteindelijk niet aan de start komen opdagen, door materiaalpech en medische redenen. In totaal streden er 35 teams ofwel 70 mannen om een vermelding in het klassement van NieuweVispas 2015 en natuurlijk de titel "Mannen van Eer".

Ook dit jaar is de non-profit wedstrijd met behulp van vrijwilligers en sponsoren georganiseerd. Het viswater betrof wederom de wateren op en rondom de Kagerplassen en het Braassemermeer. Het is een divers water rijk aan snoek, snoekbaars, baars en soms een dikke roofblei of meerval.

Dat het dit jaar een taaie wedstrijd zou worden wisten we al. Er waren immers wisselende successen met voorvissen.

De Leidsche Hengelaarsbond,  Sportvisfederatie Mid-West Nederland en Hengelsport Vereniging de Leede, leverden dit jaar weer een mooie bijdrage met het verstrekken van de wedstrijdvergunningen. De Leidsche Hengelaarsbond willen we nogmaals bedanken voor hun extra bijdrage aan deNieuweVispas 2015. Een aantal van hun bestuursleden, waren deelnemer.


De eerste deelnemers komen aan.

's Morgens 07.00 uur kwamen de eerste deelnemers in het schemerdonker aangevaren. De aangelegde boten werden door Rutger en René gecontroleerd op levend aas. 70 Roofvissers kregen een warm welkom met koffie en een gevulde koek.

Wat een fantastisch gezicht, 35 boten langs de Zijldijk! De spelregels werden door Danny nog eens doorgenomen.  De wedstrijd ging om 08.00 uur van start.


Danny neemt nogmaals de regels door
.
Ook dit jaar werd de wedstrijdleiding onrustig door de koudeperiode voorafgaand aan de wedstrijd. Er waren in de week voor de wedstrijd nog temperaturen van -4 met ijsvorming. Diverse deelnemers wilden weten... gaat de wedstrijd nog wel door? Gelukkig deed de dooi voorafgaand aan de wedstrijd het ijs snel smelten.

Het was windstil met een paar nietszeggende regendruppels. Bij een temperatuur van zes graden Celsius en een watertemperatuur van vijf graden Celsius leek het een mooie roofvisdag te worden.

35 Boten vertrokken alle richtingen uit, sommige trollend, andere gingen direct naar hun favoriete stekken en hotspots werden bestookt. Ook dit jaar hadden we teams die direct met doodaas van start gingen. Sommige snoekbaarsvissers gingen direct naar 't Joppe om de bekende taluds af te vissen.

Wij, Team Vinnig, bleven achter omdat één team niet op tijd kwam. We wilden iedereen voorzien van het wedstrijdmateriaal. Zoals vorig jaar werd ons late vertrek weer beloond.

50 Meter na het startpunt pakten we direct een snoek van 54 centimeter, terwijl 10 minuten ervoor er 100 stuks kunstaas over deze plek werden getrokken. We stonden direct op scherp. Binnen twee uur hadden we vier snoeken in de boot. Zijn we serieuze kanshebbers voor dé vermelding...?

Naarmate de ochtend vorderde kwamen de vangstmeldingen binnen. De tweevoudig winnaar van 2012/2013, team Kaay en van Tongeren, gaf in de vroege morgen magere vangsten door. Het was op de gebruikelijke stekken hard werken voor vis. De meeste teams hadden het zwaar. De roofvis was nog niet los! In de loop van de middag werd dit door meerdere teams goed gemaakt.


Het meten en fotograferen ging bijna alle deelnemers goed af

 
Ook dit jaar bleek het fotograferen van de vissen volgens de regels geen enkel probleem. Bijna alle foto's voldeden aan de criteria. Om 15:00 uur arriveerden niet alle teams onder de Zijlbrug.


Fantastische weer tijdens de wedstrijd, nu naar de uitslag.

De aankomende teams werden met schnaps, aangeboden door Wines en More, verwelkomd. Het bleek dat er teams hadden geblankt. Een snelle blik op de vangslijsten gaf ons de indruk dat het spannend zou worden.

We hadden direct de metersnoeken in het vizier. Er was ook flink wat baars werd gevangen. Het zou een inspannende controle-ronde voor ons worden.

Om c.a. 17:00 kwamen de vissers samen in 'Petit Restaurant de Valk'. Wij waren direct druk bezig met het controleren van de vangstlijsten en de camera's. De deelnemers hadden het onderling goed naar de zin.


Klaas en Danny druk bezig met het jureren.


Onder het genot van een drankje kwamen de verhalen los. Dikke missers, lossers voor de boot. De sfeer zat er goed in. Desondanks dat er veel deelnemers van ver buiten de regio kwamen en nog een flink eind moesten rijden, waren er 28 teams aanwezig bij de prijsuitreiking.

Zou team Marcel van Tongeren en Rob van de Kaay dit jaar voor de derde keer op rij de titel "Mannen van Eer" grijpen?


Dringen voor het Legendarische Captains Diner van Bas.


De vermelding op de wisselbeker van de "Mannen van Eer" en de Musky Bulldawg rodd met het kunstaaspakket ter waarde van € 350,00 van PIKE XL, ging naar het duo Freek Cox en Jeroen van der Kroft van metersnoeken.nl.

De optelling van 10 snoeken leverde hen een totale lengte van 640 centimeter en deze eerste prijs op.


Freek Cox en Jeroen van der Kroft met 640 centimeter de winnaars van deNieuweVispas 2015. Mannen van Eer!


De Penn hengel, Penn molen met hardcase en Spiderwire ter waarde van € 242,00, aangeboden door Pure Fishing ging naar Hans Ruigrok en Mike Brandsma met een totale lengte van 517 centimeter. Zij hadden 10 vissen gevangen


Een dik verdiende tweede prijs met 517 centimeter. Mike Brama en Hans Ruigrok. Dit was de eerste van de vier prijzen die zij wisten te veroveren
.


De derde plaats was voor Ferry en Roland van Pike XL. Zij hadden een totale lengte van 392,5 centimeter en de grootste snoek van 102,5centimeter. Omdat zij sponsor waren en niet meedingen naar de prijzen ging de derde prijs door naar de vierde plaats en kwam er ook een prijs voor de vijfde plaats vrij.

Robert en Marco Smit kwamen door de geste van Pike XL met hun vierde plaats en een totale lengte van 313 centimeter in aanmerking voor de 3e prijs. Zij wonnen 2 Fox Rage Tackle Bags ter waarde van € 160,00. In totaal vingen zij 10 vissen waarvan de grootste snoek 100 centimeter.
 

Net niet de grootste van 2015. Robert Smit met 100 centimeter. Wel de vierde plaats in de Hall of Fame van deNieuweVispas.


De vierde prijs, waardebonnen van Sam Teunissen Hengelsport ter waarde van 100 euro gingen naar Bob Rijsbergen en Dennis Veug. Zij  eindigden op de vijfde plaats  met een totale lengte van 303 centimeter.

De grootste snoek werd gevangen door Ferry Hoogakker van PIKE XL. Met een lengte van 102,5 centimeter. Het record van deNieuweVispas blijft op naam van Dennis van de Ing met 103 centimeter. Omdat hij als sponsor niet naar de prijzen meedingt ging de prijs door naar de nummer 2 in het klassement grootste snoek van 2015, Marco Smit met een mooie 100 centimeter.


Ferry Hoogakker van Team PIKEXL met de vermelding grootste snoek 102,5 centimeter. Niet voor niets PIKE XL!

De Tacklebox van Next Level Fishing ter waarde van € 100,00 ging naar Mike Brandsma met de grootste snoekbaars van 60 centimeter.

Het spinnerpakket en Abu kleding accessoires aangeboden door Henk Teunissen Hengelsport ging naar Hans Ruigrok met de grootste baars van 48 centimeter. Dit is tevens het nieuwe wedstrijdrecord voor deze categorie.


Mike Brama ving deze baars van 48 centimeter. Hiermee verbeterde hij het wedstrijdrecord met 16 centimeter.


Twee Abu Garcia molens geschonken door de Hotspot Fishing voor de meeste vissen werd gedeeld door twee teams. Team Freek Cox / Jeroen en Team.


Een gedeelde prijs voor de meeste vissen. Twee teams hadden beiden 10 vissen.

Een Savage Gear Hengel met Abu reel ter waarde van € 150,- geschonken door Zilt aan Zee voor de mooiste foto werd gewonnen door Hans Ruigrok. Team vinnig eindigde op de 9e plaats.
 
Samenvattend was de gehele wedstrijd een groot succes, aardig weer, en er zijn wel 96 vissen gevangen; 76 snoeken, 10 snoekbaarzen, 9 baarzen en 1 brasem. 8 vissen werden afgekeurd, niet de juiste soort of onder de maat.

Vrijwel alles liep vloeiend en de sfeer was goed. Er zijn twee prachtige metersnoeken gevangen. 24 Teams hebben vis gevangen. Niet alle teams hebben hun lijst ingeleverd. Deze gegevens kunnen we daarom niet meenemen in de statistieken.

Het doorschuiven van de derde prijs en de grootste snoek door PIKE XL maakte het voor de overige kandidaten extra spannend. Wij als organisatie kwamen met slechts vier snoeken toch nog op een negende plaats.

Ook dit jaar hebben teams aangegeven deze topwedstrijd volgend jaar niet te willen missen!!! Vinnig wil al onze sponsoren nogmaals bedanken voor hun donaties en inspanningen

Het was weer een eervolle wedstrijd... Tot volgend jaar bij onze lustrumeditie.

Team deNieuweVispas
Klaas Hoogduin en Danny Sin


www.vinnig.nl

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -