Uitgezette spiegelkarper groeit hard

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland 


Uitgezette spiegelkarper groeit hard


Donderdag 24 juni is door een sportvisser een spiegelkarper gevangen van 18 pond op het Brielse Meer. Dit is op zich niet zo heel bijzonder, maar wel het feit dat deze karper op 23 november 2013 is uitgezet.

Toen deze spiegelkarper (nr. 294) werd uitgezet in het Brielse Meer, was het gewicht van dit exemplaar nog 12,4 pond. De uitgezette vissen worden dus steeds groter en zwaarder.


Nummer 294 bij het uitzetten.

Heb jij ook een (spiegel)karper gevangen? Meldt deze dan terug bij Sportvisserij Zuidwest Nederland. Dit kan handig en snel via Facebook.


Nummer 294 gevangen.

Speciaal voor dit project heeft de Karperwerkgroep van Sportvisserij Zuidwest Nederland een Facebookpagina aangemaakt. Hier kun je de spiegelkarpers op terugmelden. Je kan je foto's ook mailen naar; spiegelkarper@sportvisserijzwn.nl.


En vanaf de andere kant gezien...

Van elke spiegelkarper zal eerst de linkerflank gefotografeerd worden voordat ze uitgezet wordt. Door het unieke schubpatroon van elke spiegelkarper zijn ze individueel herkenbaar.

Aan de hand van de vangstfoto’s en de gegevens van de terugmeldingen is een spiegelkarper terug te vinden in het eerder aangelegde digitale bestand en kan de groei en gewichtstoename per spiegelkarper gevolgd worden.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -