Tweede succesvolle wedstrijd OBK

Tweede wedstrijd OBK op het meer van Butchenbach.

Voor de tweede wedstrijd werd geopteerd voor een locatie die bij iedereen wel bekend in de oren klinkt. Niet zozeer uit roofvis ervaringen maar zeker wel als vakantiebestemming. Echter bij al diegenen die het water reeds hadden gezien leefde de vraag; wat zou dit water aan potentie hebben. Alles om goede resultaten te boeken waren hier aanwezig.

Een meer uitgelezen dag om het water te exploreren kon je niet uitkiezen. Zo goed als windstil een heldere hemel, volop zon en een waterkwaliteit om u tegen te zeggen.

Reeds om half zeven, het was nog stikdonker, waren de mensen van de organisatie reeds bezig met tafels klaar zetten, drank, barbecue, broodjes enz. Al snel lokte de heerlijke geur van verse koffie verschillende deelnemers aan de bar. Daar werden de eerste pronostieken van welke vangsten er zouden kunnen volgen deze dag al snel gemaakt.

Het traileren verliep allemaal in een gezellige sfeer, iedereen hielp elkaar om de juiste positie te vinden aan het ruime strand en al snel lagen  er 26 combinaties aangemeerd, klaar voor de strijd.

Iedereen koos voor zijn favoriete manier van vissen want de drie vissoorten konden hier worden verwacht. Al snel werden er meldingen gedaan van verschillende snoeken. Baarzen, dik aan de maat, kwamen met een mooie regelmaat aan boord. Snoekbaarzen werden iets minder gevangen, maar degenen die gevangen werden waren in een superconditie!

Er werd gevist van 9.30u tot 12.30u waarna iedereen zich tegoed kon doen aan een verzorgde barbecue en een frisse pint. In de tweede helft werd er nog steeds goed baars gevangen maar tegen het einde kwam plots de snoek ook weer in actie in een opvallende bijtperiode. Daarvan maakte het duo Van Haute /De Backer dankbaar gebruik door in het laatste uur op een hotspot vier snoeken in de boot te halen! Hoe zou deze knappe prestatie de uitslag kunnen beïnvloeden? Kon op deze manier Soupart verslagen worden in meters snoek tegen meters baars…?

De prijsuitreiking bracht verduidelijking; de laatste snoeken van Van Haute/De Backer konden het duo Soupart/Brosko niet meer van de eerste plaats verdringen.

Uitslag;
1/ Spoupart/BRosko
2/Vanhoute /De Backer
3/Mawet/Neuville

Na de prijsuitreiking werden met alle deelnemers de ervaringen uitgewisseld in een fantastische, gebroederlijke sfeer. Met een prachtige zonsondergang over het meer van Butchenbach op de achtergrond. Sportvissers ondereen. Is het hierom dat het allemaal niet draait? Uiteindelijk hebben we allemaal dezelfde hobby toch….?

Als laatste wou ik nog even een woordje van dank plaats aan de mensen van waters en bossen die heel de dag op het water hebben vertoefd om mee controle uit te voeren en tevens een heel mooi en uitermate positief verslag maakte in de locale pers! Voor de wedstrijd werd ook elke boot door hen aan een grondige controle onderworpen.

Na de wedstrijd kwam er nog een aangename verrassing uit de hoek voor de winnaars en degene die de grootste snoek van de dag had gevangen ,namelijk een jaarvergunning om op het meer te vissen. Dit werd geschonken door de plaatselijke organisatie omdat deze onder de indruk was van het correct naleven van alle afspraken die op voorhand werden gemaakt. Zo werden we sowieso uitgenodigd om het volgend jaar terug te komen. Met dit water hebben we toch weer een topwater bij, dat onze competitie alleen nog maar aantrekkelijker maakt!



ANDEREN LAZEN OOK