image description

Topdrukte Visma tijdens afscheid Ed Stoop

Topdrukte Visma tijdens afscheid Ed Stoop  

Door Ron Smits  

Wat een eerbetoon aan Ed Stoop. De Visma loopt vol en leeg tegelijk. Op zaterdag 24 maart heeft Ed officieel afscheid genomen van zijn werk als zeer bekend medewerker van Sportvisserij Nederland.

De grote stand van Sportvisserij Nederland, waar het te doen is, is veel te klein. Iedereen wil nog profiteren van één van de laatste kansen om met Ed op de foto te kunnen staan. De duim van Ed is na de Visma, echt toe aan pensioen.


Vlnr echtgenote Joke, de pensionaris Ed en Marjan van Kampen voorzitter Sportvisserij Nederland.


Cabaretier Jochem Myer heeft speciaal voor Ed een prachtig, maar vooral toepasselijk gedicht geschreven en draagt dit op zijn eigen bekende wijze voor. Kijk maar eens naar de lach op het gezicht van Marco.


Op de achtergrond de lege plek in het kantoor, die Ed achterlaat.


Voor zijn verdiensten krijgt Ed de gouden erespeld van Sportvisserij Nederland opgespeld, door de voorzitter van Sportvisserij Nederland, Marjan van Kampen. Dik en dik verdiend Ed.  


Joop Smulders van Tangram Producties: "Vis TV is topsport." De aflevering wordt immers in één dag opgenomen en het vangen van vis kun je nu eenmaal niet plannen…


Programmadirecteur RTL 7 Marco Louwerens heeft een Hall of Fame cadeau. Voor de vijver een 'gouden' karper, Ed 7 ter ere van 23 jaar Vis TV.


Geweldig, wat een eerbetoon aan het gezicht van 23 jaar Vis TV. Later deze week volgt een artikel speciaal over het afscheid van Ed Stoop op Total Fishing.


Volgens mij is de duim van Ed langer geworden, kijk eens goed hoe Ed zelf geniet……………

Publishing House & Facilities B.V. heeft de Visma nu voor de derde keer georganiseerd en gaat naar alle waarschijnlijkheid evalueren of er nog een vervolg gaat komen. 

Ondanks verwoede pogingen van Publishing House & Facilities B.V. is deze 50ste editie van de Visma toch weer tegenvallend qua aantal standhouders. Hele grote standhouders Ahoy en Raven zijn dit jaar niet aanwezig en dat zie je heel duidelijk terug op de beursvloer. 

De beurs wordt ieder jaar kleiner en kleiner. Na het vertrek van de groothandels zoals bijvoorbeeld Pure Fishing, Shimano en Spro is het, na een korte opleving, niet meer goed gekomen. 

Het zal toch niet zo zijn dat na de 50ste editie van de Visma, deze samen met Ed Stoop met pensioen gaat? 

Misschien toch weer een eiland van Maurik? Door de vele regen is het eiland van Maurik tijdens de laatste editie in een moederpoel veranderd en hierdoor is de happening letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Maar nog steeds wordt er heel positief gesproken over deze beurs.

Gelukkig valt er deze 50ste Visma nog genoeg te zien met ook weer een paar nieuwe gezichten.


Visgids en prostaffer voor Quantum Michael Stalenhoef toont de nieuwe shads.


Op deze Visma veel aandacht voor de jeugd. Hier leren ze vliegjes binden.


Marco Nieuwenhuize op de stand van Roofvisweb.nl en zijn kayak.


Linda en Raffie Cordes.


Robert-Paul Wolters bij de demobak van Westin.


Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl met alweer nieuwe locaties en een heel leuke actie met de speciale Visreis.nl shad. 

Deze shads zijn gemaakt in de huiskleuren en zijn voorzien van het visreis.nl logo. Iedere klant die vanaf eind maart vertrekt en een reis van een week of meer heeft geboekt krijgt één exemplaar per visser. 


De klant die de leukste, meest bijzondere of rare foto maakt met een gevangen vis inclusief de visreis.nl shad waar hij mee gevangen is, maakt kans op een dag vissen voor 2 personen met Fishing Guide Amsterdam Michael Stalenhoef. 

Deze dag is dan compleet verzorgd met koffie of thee, lunch, vergunningen, hengels, aas etc. Aan het einde van het jaar wordt uit alle ingezonden foto’s de winnaar gekozen.


De charmante Jasmijn van Hulsen van PIP Fishing, pal naast de gloednieuwe stand van Weebass.


Frans Oomen op de stand van Roofvisweb.nl


Kees Hamelink (72 jaar) uit Biervliet op elke beurs aanwezig.


Zeebaarsspecialist Mehmet Buyukyilmaz op de stand van Cinnetic met Siu de Moor. Gelukkig weer materiaal voor de zeehengel sport.


Noorse en Deense Visgids Leonard Muys is aanwezig op de stand van Weebass.


Viskayaks zijn niet meer weg te denken in de hengelsport. 


De Hobie stand


De altijd goedlachse Derk van der Molen


De stand van Freestyle, waar Rocky van Duyvenvoorde de getoonde hengelsport materialen toelicht.


Rocky links op de foto.


De fanatieke vrijwilligers van Het Peuterfonds hebben mogelijk een verrassing in de decembermaand. Hierover het komende jaar meer info op Total Fishing.


Zelf je eigen geheime wapen maken. Mooi dat de kinderen hun eigen fantasie mogen en kunnen gebruiken.


Paul Blanken op de stand van Cinnetic. Hengels voor het kustvissen.


Pascal Braussard, eigenaar Watermill Fishing Lodge Ierland, met Berthil Bos van Total Fishing. Gaat Pascal ons weer verwennen in december met zijn risotto?


Tijd voor een hapje en een drankje of gewoon even bijkletsen.


De ForelShop.be organiseert dit jaar het Belgisch Kampioenschap forelvissen en heeft een heel speciaal dobbertje ontwikkeld. In het dobbertje zit een ratel, die exact het geluid van het voeren met pellets nabootst.


Het Eliza dobbertje is naar de dochter van de eigenaar Ronny vandenbussche genoemd.

Bovendien besteden zij veel aandacht aan de jeugd, stellen goodie-bags samen met een waarde van ongeveer €45,00 inclusief een hengeltje om de forel te vangen. Elke gevangen forel krijgen de kinderen gerookt mee naar huis. 

Ik hoop dat volgend jaar er toch weer een 51ste editie van de Visma plaatsvindt. Ed Stoop is aanwezig geweest in 36 edities van de Visma. Zelf zal ik er een paar minder hebben bezocht, maar het zijn er zeker meer dan 30. Ik hoop er toch nog een aantal aan toe te voegen.