image description

The Basscompany :  update vangstberichten juni

Juni startte heel traag maar eindigde echt super!

De eerste weken van juni verliepen niet zoals de voorgaande seizoenen, dat heeft iedereen wel gemerkt. Het aanbod van het vele speldaas zorgde er voor dat de zeebaars maar weinig hoefde te doen om de buik te vullen. Dit bleek aan de wolken aas die uitgespuwd werden tijdens de dril en wanneer er eens een visje meegenomen werd, zat deze vis tjokvol speldaas.

De eerste, mooie, dikke 70er was op 1 juni al aan boord.

Klein kunstaas maakte vooral in het begin van de maand het verschil tussen vangen en niet vangen zo bleek. Helaas kwam ook de wind om een hoekje kijken en moesten de eerste trips verzet worden naar een betere periode. Eind tweede week van juni waren Henk en Ello de eersten die van het mooie weer konden profiteren, voor het eerst in jaren was naast het vele speldaas ook de makreel aanwezig!!

Uit voorgaande jaren weet ik dat dit vaak samengaat met een nieuwe aankomst van de zeebaars in ons gebied, en vaak zijn daar mooie vissen bij.

Ello met zijn grootste van de dag, met net iets over de 60 cm een nieuw PR.

Beide mannen vingen dus na wat korte instructies hun zeebaarzen en konden met tevreden gezichten weer naar huis, het was een dag die ruim in de dubbele cijfers eindigde. De vangsten gingen dus de goede kant op 

Het uitvallen van een trip de dag erna maakte plaats voor een avond om niet meer te vergeten. Samen met mijn vader terug naar de stek waar de avond ervoor al goede resultaten waren behaald. De boot op de plek en vissen maar. De nodige instructies werden gegeven over het hoe en waar. Vissen van 62, 63, 64 en 67 cm waren, van het twintigtal vissen dat gevangen werd, de grootste exemplaren.

Vriend en visfanaat Thomas Sintobin hield het niet meer na de goede berichten en stond te trappelen voor zijn eerste zeebaarzen van het jaar. Deze avond sloot Ids ook aan en met ons drieën konden we de school vissen weer vinden en ook deze avond zaten er weer vissen van formaat bij. Het blijft raar, de aantallen blijven nog steeds achter ten opzichte van vorig jaar, maar de maten zijn toch steeds verrassend.

Ids met zijn 70er na het vallen van de duisternis.

Kleine dikkerd vol speldaas voor Thomas.

De volgende dag stonden Rudi en vismaat in de boeken. Natuurlijk vol goede moed en met de ervaringen van de voorgaande dagen vertrokken, alles perfect getimed, het kan eigenlijk niet misgaan. De dag verliep moeizaam en de aantallen waren er gewoon niet; toch nog maar even volhouden, het moet toch kunnen.

En dan… komt daar toch nog die aanbeet, dit is hem! Kort en straf drillen vanwege de geringe diepte en de stenen en floep, het net in. Deze vis van Rudi brengt zijn PB naar 73 cm!

Al dit zeebaarsgeweld bleef vaste gasten Buurman en Buurman (Ronald en Marcel) niet onopgemerkt, ze wilden ook wel een stukje van de taart en dan het liefst een groot stuk, zullen we maar zeggen. De eerste stekken werden aangedaan en op een enkele vis links en rechts na, moest er weer eens gewerkt worden voor een aanbeet. Even doorzetten was nodig omdat het tij voor de jokerstek nog niet daar was. Bij het keren van het tij was het dan zover. Zouden ze er weer zijn?

Wat niemand verwachte is dat Marcel zijn eerste aanbeet op deze plek er een zou zijn die hij niet snel zal vergeten, de kromming van zijn hengel deed al snel vermoeden dat hier wel eens iets groots aan de haak zou kunnen hangen. Dit is hem, Mars!! Lichtelijk paniekmomentje toen de vis richting fronttroller ging, maar verder een keurige dril waarna de vis geland kon worden.

De woorden van een trillende Marcel waren “BIZAR, BIZAR WAT EEN VIS!!” De meetlat stopte bij maar liefst 84 cm, een recordvis waar je alleen maar van kunt dromen en een nieuw bootrecord bij The Basscompany.

Na de nodige foto’s en een korte break om de schuddende handjes en de knikkende knieën de baas te worden, konden de lijnen weer in het water. Ronald deed ons nog even hopen op nog een persoonlijke recordvis (73 cm+) maar deze kwam toch wat centimeters te kort; hoe dan ook een mooie vis.

Enthousiast geworden van al die mooie vissen? Kijk dan ook eens op www.zeebaarsworkshops.net, daar vind je alle informatie over het zeebaarsvissen vanuit de boot en natuurlijk ook de kantworkshops van Nederlands bekendste zeebaarsvisser Joop Folkers. Mailen kan natuurlijk ook op info@thebasscompany.nl of bellen/appen op +31 (0)6 – 1444 5245.

Tot de volgende update,

 

Patrick Verbrugge

The Basscompany

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Roofvis Event Gouda 2024
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -