Temperatuur na het weekend eindelijk naar de 10 graden!

Zicht op Zeebaars 97 :

Temperatuur na het weekend eindelijk naar de 10 graden!

Het wordt nu zo langzamerhand wel eens tijd dat de temperatuur eindelijk eens normale waarden bereikt voor de tijd van het jaar! Normaliter schommelen de temperaturen zo rond de 10 a 12 graden dus …..hebben we nog wel een aantal “graadjes”tegoed zeg!!

Ook die meer dan vervelende nachtvorst en dat krabben van die autoruiten kan de meeste onder ons wel eens een keer gestolen worden,toch! Neen, we gaan allemaal weer voor zo’n lekker prikkend zonnetje en een graadje of 15! En laten we eerlijk zijn,dat hebben we zeker nodig om de zeewatertemperatuur (nu nog slechts 4 graden!!?)eens snel naar het normale niveau te tillen!


Hier zijn we zo langzamerhand wel een keer klaar mee!!

Gelukkig zijn er voor de trek van onze zeebaarzen meerdere condities nodig dan alleen maar hogere watertemperaturen. Zo spelen het aantal zonuren(althans volgens de biologen) een belangrijke rol tijdens het opgang komen van de zeebaarstrek!


Waar blijven die mooi zomerse avonden?

Het grote aantal aanmeldingen voor onze eerste zeebaars cursus van dit jaar duidt erop dat deze visserij volop leeft bij de (fanatieke) sportvissers. Grappig vind ik dat niet alleen zeevissers, maar juist opvallend veel zoetwater vissers lijken te zoeken naar een nieuwe uitdaging in de visserij.

Ik hoop dat we de eerste zeebaarzen zo rond de eerste week van mei kunnen verwelkomen. Ik hoorde van een aantal jongens dat ze volgende week al willen starten met de eerste sessies.


Op naar de eerste zeebaars!!

Tja,waarom niet ondanks de lage zeewatertemperatuur zal er zo hier en daar best wel een klusje stekels rondzwemmen in het Waterweg gebied. Maar eerst maar eens afwachten wat voor weer Moeder natuur de komende weken voor ons in petto heeft! Zodra ik iets weet over de vangst van de eerste zeebaars lees je dat uiteraard direct op TF.

Stekel ze,
Joop.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -