image description

Struinen met Jaimy deel 27 : Nieuwe avonturen!

Afgelopen week heb ik weer behoorlijk wat snoek mogen vangen. Naast mijn gebruikelijke stekken ben ik ook nog voor de verandering een keertje de polder in geweest en heb ik met de bellyboat een rondje door de wijk gemaakt.

Afgelopen donderdag ben ik nog een uurtje na het werk wezen struinen. Zoals in mijn vorige blog omschreven, met zowel de doodaashengel en de spinstok. Binnen 5 minuten was het al raak en pakte ik een mooie snoek van een cm of 85 die ik afgelopen weken al een keer eerder heb mogen vangen, vandaar dat ik besloot alleen even snel een foto met mijn telefoon te maken… Toen dat gelukt was wilde ik de vis retour sturen en floep… daar ging m’n telefoon… Gelukkig had ik mijn waadbroek aan en kon ik het water in om mijn telefoon te zoeken. Na een paar bakstenen voelde ik iets wat op mijn telefoon leek! Dan kon ik i.i.g. mijn twee simkaarten redden was de gedachte. Tot mijn verbazing stond de telefoon nog aan! Snel uitgezet dat ding! In de hoop dat na een dagje drogen hij het zou blijven doen. Ik ving dat uurtje nog 2 andere snoekjes, maar niets noemenswaardig. Eenmaal thuis heb ik even de specificaties opgezocht van mijn telefoon… en wat bleek? Hij is waterdicht…


Streamers zijn zeer dressuur doorbrekend!

Afgelopen zaterdag besloot ik weer eens wat anders te doen, althans een ander type water aan te doen. Een prachtig poldergebied op zo’n 30 minuten rijden. Nu weet ik dat hier extreem veel gevist wordt, maar de omgeving maakt dat meer dan goed. Al ben ik ervan overtuigd dat het gemiddelde stadswater een qua afmetingen “beter” snoekbestand heeft, maar verandering van spijs doet eten! Ook voor mij! Ook hier weer ging de doodaashengel mee in combinatie met een spinstok! Bij aankomst zag ik al een aantal vissen jagen en na de trout te hebben ingeworpen was het al snel raakvlak voor mijn voeten! Helaas wist deze vis te ontkomen. Het blijft gewoon lastig om te haak te zetten met nog maar een enkele meters lijn uit.


Deze vis vergreep zich aan een dode voorn

Op de volgende stek ging mijn dobber al vrij snel onder en winst ik een mooi snoekje te vangen van een cm of 75. Op deze zelfde stek wist ik nog een snoek te vangen op de streamer. Wat mij betreft een van de meest dressuur doorbrekende aasjes! Op de terugweg nog maar even naar de eerste stek waar ik de eerste vis wist te missen. Na een aantal worpen was het weer raak en klapte de snoek op de streamer! Helaas loste ik de vis weer. Dan maar snel de dobber op deze locatie ingeworpen, maar het was uiteindelijk toch weer de streamer die deze vis moest hebben!


Nummer 2 op de streamer!
 
Het middaguur was inmiddels aangebroken en ik besloot nog een andere stek op de weg richting huis aan te doen. Een ander type water met een gemiddelde diepte van zon 2 à 2,5 meter. Op zulke diepere stekken gebruik ik vaak de swimbaits van Savagegear in combinatie met een watertelloodje van een gram of 10 die ik op de lijn schuif of in de wartel bevestig. Op deze manier vis ik het aas op ongeveer half water en hoef je niet van iedere aasje verschillende types met andere zwemdieptes te kopen. Daar is de portemonnee erg blij mee gezien het gemiddelde snoekaasje tegenwoordig toch relatief prijzig is. Zogezegd zo gedaan en na een worp of 20 op wat mij betreft een hotspot is, was het toch ineens raak! Een goede aanbeet gevolgd door een lomp gewicht! Al snel verscheen mooi getekende en dikke snoek aan het oppervlak. Vermoedelijk een centimeter of eind 80! Hierna besloot ik op huis aan te gaan en was ik best content met het resultaat van vandaag!


De laatste en de grootste van de dag!

Zondag stond er een nieuw avontuur op het programma! Ik heb onlangs een Floatplus motor aangeschaft (een elektromotor voor onder de bellyboat) en vandaag ging deze getest worden! Bij mij in de omgeving zijn er veel plekken waar je vanaf de kant niet bij kan komen. Gezien het toch ook best wel een behoorlijk gebied is maakt zo’n elektromotor het toch een stuk behapbaar der. Het plan was trollen en de hotspots wat extra aandacht te geven door deze uit te werpen.  


Nieuwe kansen = Nieuwe avonturen!

Binnen 10 minuten ging de eerste hengel al krom! Yes! Het was een klein snoekje klapte vol overgave over een flinke swimbait van Savagegear! Weliswaar geen monster, maar het gaf wel aan dat de tactiek werkt! Vervolgens werd de reis hervat en werd er een behoorlijk stuk water afgevist.


Het is niet snel te groot…

Na een tweetal gemiste aanbeten bleef de volgende wel hangen! Dit snoekje wist zich te vergrijpen aan de oranje forel! Verzwaard met een 10 grams wartelloodje is ook de langzaam zinkende versie prima voor zulk soort doeleinden te gebruiken.


Uiteraard was de forel weer eens favoriet!

Op het volgende stuk met stijgers, overhangende bomen en aangemeerde boten werd ik keer op keer getrakteerd op aanbeten… die niet bleven hangen. Deze manier van vissen is nieuw voor mij en missers horen er gewoon bij volgens mij. Daarnaast de combinatie groot aas en kleine vis ook inherent aan het missen van vis. Achja… ik kreeg actie en voor de eerste keer mocht ik niet klagen denk ik. Weer genoeg info om het e.e.a. te gaan finetunen! Bij het passeren van de volgende brug was het weer raak!


Ze werden al ietsjes groter…

Na zeker een uur gevaren te hebben zonder aanbeten begon de schemer in te vallen. Op datzelfde moment was ik op een stuk waar het barste van de aasvis! Na diverse malen over deze bal met aasvis te zijn heen gevaren kwam ik niet verder dan één misser… Toen ik besloot mijn weg te vervolgen sloeg mijn hengel dubbel… even dacht ik dat ik vastliep, maar niets was minder waar. Toen ik mijn hengel uit de steun pakte voelde ik een paar flinke beuken op de hengel! Yes! Zal het dan toch…? Gezien de weerstand en de vis keer op keer naar beneden bleef duiken moest het hier wel om een dikke gaan! Toen de vis eenmaal aan de oppervlakte verscheen zag ik dat deze dame ruim de meter passeerde! “YES!!!”, was de oerkreet die bij mij naar boven kwam en galmde over het water! Na wat foto’s te hebben geschoten mocht de vis weer retour! Missie geslaagd!


111cm prachtsnoek!

Hierna heb ik nog een stukje door gevist, maar wist ik geen aanbeten meer te forceren. De accu begon ook aardig leeg te raken dus was het tijd om op huis aan te gaan. Terugkijkend op een zeer geslaagde missie al zeg ik het zelf! En het smaakt naar meer kan ik jullie vertellen, ofwel… Wordt vervolgd!

Tot volgende week!

Voor vragen kunnen jullie me altijd benaderen op Facebook of Instagram!