Stormachtige start Pike Challenge

Stormachtige start Pike Challenge

Maandag 24 september 2007 is de jaarlijkse Pike Challenge weer gestart op het Ierse Lough Derg. Deelnemers uit heel Europa, waaronder Belgie, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Wales, Slovakije etc, binden daar met elkaar over 3 dagen de strijd aan wie zich de beste snoekvisser mag noemen.

Hoewel er schitterende prijzen zijn te winnen (altijd een fraaie boot)  die m.n door de tomeloze inzet van John Ezendam bij elkaar worden gebracht, is voor de meeste deelnemers het meedoen belangrijker als het winnen op zich. Natuurlijk, doe je je best om zo goed mogelijk voor de dag te komen maar de sfeer en de unieke Ierse beleving van het „samen vissen“ maken dit evenement ook tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Zoals vermeld was de start letterlijk en figuurlijk stormachtig. Over heel West-Europa trekt momenteel een zware depressie en Ierland blijft daar niet van verschoond. Soms waren er uitschieters met een harde Noorwestenwind kracht 8 en dan moet je toch wel een doorzetter zijn om door te blijven vissen.

Onder de flinke hoeveelheid snoek die gevangen werd waren enkele kanjers van ruim over de meter. We kunnen trouwens ook konstateren dat de snoekpopulatie aantrekt met grotere aantallen snoeken in vergelijk met vorige jaren en dan praten we over veel jonge snoek.

Verder is het beleid ten aanzien van de zgn kontrole op overtredingen van de visserijwet zwaar aangescherpt. En dat merk je ook, gezien de kontroles tijdens de wedstrijden.
 
Het dagklassement wordt na de eerste dag aangevoerd door onze Duitse vriend Mario Wald met 12,4 kg. Tweede staat Christy Pickford uit Ierland en derde eveneens uit Ierland en wel Sheila Carish één van de twee vrouwelijke deelnemers. Morgen meer nieuws exclusief voor Total Fishing vanuit Ierland!



ANDEREN LAZEN OOK