Stormachtige 7e editie van het Penn Grevelingen Tournament met een topwinnaar

Stormachtige 7e editie van het Penn Grevelingen Tournament met een topwinnaar 

Door Arthur van Tienen 

Eric Goossens pakte overtuigend hoofdprijs van de zevende editie van het Penn Grevelingen Tournament en als bonus pakte hij met zijn Spro Team ook nog eens de eindoverwinning bij de korpsen.

Je denkt als organisatie alles al mee gemaakt te hebben qua weersomstandigheden maar zo bont als het afgelopen weken was hebben we nog niet eerder meegemaakt!

Vorige week maandag was er al een 'windwaarschuwing met vérstrekkende gevolgen' naar de deelnemers uitgegaan waarin de mogelijkheid tot afgelasten van de wedstrijd reëel werd verwacht.

Overleg met de schippers om het besluit donderdagmiddag voor 12:00 uur voorafgaande aan de wedstrijd te nemen pakte goed uit en gelukkig konden we de wedstrijd door laten gaan.
 
Dus afgelopen zaterdag stond er wel een stormachtige wind uit het zuidwesten en met een zuidwest zeven, later aantrekkend tot negen Beaufort, maar werd er wel koers gezet naar een oppertje onder de kant bij Scharendijke waar de boten ankerden.

De meeste boten bleven goed op het anker liggen maar enkele boten hadden toch moeite om stabiel te blijven liggen. Maarja, dat hoort erbij en dit is helaas niet altijd te voorkomen met zulk weer. Golfslag was er niet dus van zeeziekte was er, op een enkeling na, geen sprake.

De teams en de individuelen die hadden voorgevist wisten wat ze konden verwachten. De haring zou dan ook de doorslag geven, subtiele onderlijnen met dunne zijlijntjes, een klein foampje of drijvertje, vlijmscherpe haakjes voorzien van een klein witje was 'het'.

Op het M.S. Helga was het Koos Roels van het team van de Heense molen vissers die gelijk al het initiatief nam aan de stuurboordzijde en het heft niet meer uit handen gaf en de vlak in de buurt liggende M.S. Maatje Adriana goed in de gaten hield waar Eric Goosens de ene na de andere haring uit het zilte Grevelingen water viste.

Koos schatte zijn kansen bij het zien van Eric toen al iets minder in maar op het einde was het toch nog spannend!  


Winnaar Eric Goossens.

Bij de uitslag was het toch Eric Goossens die met vijf punten verschil de geldprijs en de schitterende door Zeehengelsport geschonken grote en zeer geliefde 'Zilveren Mustad Haak' kreeg uitgereikt en Koos op een eervolle tweede plaats eindigde.

Bij de Teams was het voor de tweede achtereenvolgende keer dat het geroemde Spro team de eindoverwinning pakte met slechts 11 klassementspunten voor het wederom sterk vissende Shimano team met 12 punten, als derde team kwam het Mart Brouwers Hengelsport team naar voren met 14 klassementspunten.


Het Spro team pakte de eindoverwinning bij de korpsen.

Vierde werd het team Quo Vadis Team met 18 klassementspunten, vijfde het Grauvell Team met 19 klassements punten en op een gedeelde zesde plaats het tweede team van Robby Fish en het team van Hengelsport Rick met beide 23 klassementspunten.


Alle prijswinnaars bij elkaar.


Het sponsorbedrag opgebracht door de vissers en de tombola gaat dit jaar naar de Stichting Bram in Ridderkerk en de stichting Roos in Lisse.

Onze grote dank gaat uit naar de supersponsor Pure Fishing voor de uitmuntende prijzentafel, Zeehengelsport voor de geliefde Zilveren Mustad Haak en de publiciteit, de diverse hengelsportwinkeliers die ons steunden, Zalencentrum de Dorpstienden, natuurlijk de schippers, angling captains, dames van de tombola en de vissers zonder wie dit niet mogelijk zou kunnen zijn.

Allemaal bedankt en hopelijk op naar de 8e editie op 9 januari 2016 .

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -