Standard Horizon-Total Fishingcup 2007 groot succes!

Deltavissers strijden om de 1e Standard Horizon-Total Fishingcup 2007

door Koen De Bièvre

Hier was het om te doen tijdens de wedstrijd, de prachtige trofeeën die de besten van de dag mee naar huis kregen. Buiten dit prachtige ornament was ook eeuwige roem hun deel.

Maar liefst 88 combinaties hadden zich ’s ochtends aangemeld voor deze wedstrijd. Of het aan het aan het ronduit prachtige weer, de aantrekkende vangsten of, meer waarschijnlijk, de zonder meer schitterende prijzen lag, zullen we wellicht nooit weten, maar dat de prijzentafel nooit eerder vertoond was, staat als een paal boven water!

Toen wij rond 6.30 uur het havenplateau van Neeltje Jans opreden, was het al erg druk. Bij Kees in de frituur brandde al licht en menigeen zat er aan de koffie. Alle combinaties raakten vlot van de helling dankzij de helpende hand van enkele vrijwilligers zoals Jaap Geelhoed, Jan van Tilburg en Piet de Wit. Bedankt voor de hulp mannen!



Na een kort weersoverzicht en succes-wensen voor iedereen, liet wedstrijdcommissaris Han van der Graaf de deelnemers vertrekken voor een dagje vissen.
Zoals gezegd, 88 combinaties stoven om 8.45 uur de buitenhaven van Neeltje Jans uit op zoek naar de dé stek van de dag. Een gezonde dosis geluk is daar deze dagen onmisbaar bij. Uw dienaar was zoals gewoonlijk van te voren gaan verkennen en had wel een puntje of wat gevonden waar een aardig visje zat. Deze zondag was daar geen stootje te zien. Puur tijdverlies dus… De visserij is gewoon erg wisselvallig de laatste weken, maar flink aan de beterende hand. De wijtingen en scharren worden week na week groter en talrijker. Helaas beslaat de net ondermaatse wijting nog altijd het overgrote deel van de vangst.

De winnaars haalden hun vis op de brokken van de Meerkerk, terwijl net rond het wrak ook nog een aardig visje werd gevangen, maar beduidend minder. Ook bij de ZBJ werd zéér veel vis gevangen, maar voor 90% nét onder de maat. Dan moet je er wel een héle grote hoop vangen…

De vangsten bestonden voornamelijk uit wijting, schar, steenbolkjes, wat bot en bij de toppers ook nog een dot gulletjes. Ook enkele gladde haaitjes passeerden de revue. Speciale vermelding voor de combinatie van Kinderen-Broos, Delta 715, die het voor mekaar kreeg om op platen, plaatjes, randjes en kantjes ruim 19 kilo baars te vangen. Daarmee verzekerde hij zich van de 4e plaats. De eerste plaats en de daarbij horende “dikste vis” was deze keer met 25 kilo en 20 gram voor de combinatie Stuyck-Aerts, Delta 560. Proficiat heren!



Met een verschil van slechts 300 miezerige grammetjes moesten de heren Oomen-Maessen, Delta 1013, de duimen leggen. Hun tweede plaats is dan eigenlijk ook een eerste plaats waard, maar… er kan er maar één… Toch heel sterk gevist mannen!

Met 20 kilo en 40 gram wordt je gewoon derde op een dag als afgelopen zondag. Gevolg: breed lachend op de foto en weer naar huis met een mooie trofee, een leuke prijs en de felicitaties van de jury. De combinatie Mertens-Mol, Delta 1296, mag meer dan tevreden zijn met de geleverde prestatie.

Na de uitslag met bijhorende prijsuitreiking, gingen alle weegbriefjes in een grote door en werd een onschuldige hand bereid gevonden om de hele rits ter beschikking gestelde prijzen te verloten. Zoals dat hoort te gaan werd rustig opgebouwd en werden de prijzen stap voor stap indrukwekkender. Hieronder een overzicht van de allermooiste prijzen.

Het internet sportvismagazine www.totalfishing.nl had voor de deelnemers 5 jacks ter beschikking gesteld, aangevuld met een fraaie pet en een muismatje.
De gelukkigen waren: H. de Ruijck - Delta 780 • E. Wilms - Delta 1159 • D. De Voogt - Delta 1039 • J. Ost - Delta 1538 • L. Hengsdijk - Delta 238 • D. van Antwerpen - Delta 568.

Eén van de absolute knallers van deze dag was de 5 Pk buitenboordmotor, geschonken door Honda Marine. J. Verhoeven - Delta 43, was de gelukkige winnaar van deze prachtige motor


De laatste 2 winnaars van een vette prijs waren M. Osté - Delta 909 die de Standard Horizon GX1500E marifoon binnenhaalde en de wel héél breed (helemaal in overeenstemming met het 12 inch scherm van zijn prijs) lachende Ger van Lit - Delta 1172, die naar huis ging met de super de luxe giga-grote Standaard Horizon CP500 kaartplotter.

Voor de complete uitslag zie: www.deltavissers.nl


ANDEREN LAZEN OOK