SRM 2008 Muritzsee een succes!

SRM 2008 Muritzsee een succes…

door Willem Stolk

Als je voor het eerst op een water moet vissen dat 20 km lang is en op het breedste punt 6 km, dan vraagt dit om doorzettingsvermogen. Alle deelnemers hebben laten zien wat ze waard zijn –en dat onder ook nog eens moeilijke omstandigheden. De eerste oefendag verliep aanvankelijk goed. Er werden mooie baarzen gevangen > 40 cm en ook diverse metersnoeken kwamen boven water. Maar helaas dook de dagen erna mist op – en die ging niet meer weg!


De mist zorgde voor een fraai decor, maar goed voor de vangsten was het zeker niet!

Spannend tot de laatste minuut

Wederom was het erg spannen, want ook deze SRM bleek het nagenoeg onmogelijk om snoekbaars te vangen. Tijdens de oefensessie is een enkele snoekbaars gevangen, maar daarna niet meer. Het was dan ook extra zuur voor de heren Timmer en Krijnen toen een gehaakte snoekbaars vlak voor het schepnet los schoot!
Al met al had dus iedereen kans op de overwinning. De heren van de Camp – Wouters keken de kunst af van de Duitsers en wonnen SRM2008.


Eerste prijswinnaars van het SRM 2008 A van de Camp en T. Wouters.
 

Tweede prijswinnaars J. Josefiak en D. Schoene.
 

Derde prijswinnaars E. Beieman en J. Keus.

Grote snoek
Het was jammer dat er tijdens de wedstrijddagen geen grote snoek is gevangen. Vooraf de wedstrijd werden er vissen tussen de 1.27 en 1.36 gevangen. Ook dit water is geen makkelijk water, maar dat weten de deelnemers inmiddels en eerlijk gezegd willen ze dat ook. Tijdens het diner lieten de deelnemers het SRM/team weten erg tevreden te zijn met de organisatie. Dat het altijd beter kan spreekt voor zich en daar wordt dan ook aan gewerkt.

ANDEREN LAZEN OOK