Spraakmakende wereldvangsten

klik om naar de website te gaan

Kijk- en leesplezier verzorgd door Hengelsporthuis.com

Spraakmakende wereldvangsten

Van alle sportvissers binnen ons taalgebied is Jacques Schouten beslist een van de allergrootste avonturiers. Zijn vangdrang is letterlijk én figuurlijk grenzeloos. Hij haalt zijn voldoening uit het belagen van de meest uiteenlopende soorten vis. Het maakt hem niet uit of deze zoet óf zout is en ook niet waar deze zwemt. Er is slechts één gemeenschappelijke factor… Jacques vangt het liefst de grootste in zijn soort en daarvoor reist hij de hele wereld af.

In zijn boek Als het Vissen in je Bloed zit beschrijft Schouten zijn zoektocht naar de grootste sportvissen ter wereld en vertelt over zijn geweldige vangsten die hij vaak niet zonder slag of stoot wist te realiseren. Het zijn spannende verslagen van een vissende wereldreiziger die tijdens zijn trips spraakmakende vangsten deed én daarbij fantastische fotoseries maakte. Deze combinatie geeft de lezer het gevoel mee op avontuur te zijn en dat zal het vissersgevoel van deze lezer bepaald niet onaangeroerd laten.



De auteur neemt je mee om te vissen op de prehistorisch uitziende gator gar in Amerika of naar Kazachstan om de grootste steurensoort ter wereld te belagen: de Beluga. Vissen op de Europese meerval komt aan bod, maar ook zijn Surinaamse neef de Lau-lau wordt door Jacques belaagd. Ook de giganten der zee ontspringen  de dans niet, maar geven zich niet zomaar gewonnen.

De zweetparels die zij de auteur bezorgen zijn al net zo zout als het water waarin zij zwemmen. Geelvintonijnen en marlijnen, maar ook diverse tot de verbeelding sprekende haaiensoorten als de citroenhaai, tijgerhaai én de witte haai zorgen voor tot barstens toe kromgetrokken hengels. De auteur doet daartoe zeeën en oceanen aan in landen als Zuid-Afrika, Mexico, Kenia en Nieuw-Zeeland.

De 18 hoofdstukken zijn verdeeld over 288 pagina’s van de beste papierkwaliteit die de uitmuntende fotografie haast uit het boek doen spatten. Met Als het Vissen in je Bloed zit op schoot ben je als lezer zelf ook even lekker ver weg…

Het hierboven beschreven boek kost € 49,95 excl. verzend-/verpakkingskosten en is heel eenvoudig te bestellen via de webshop van: www.hengelsporthuis.com

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -