Spannend slot NKS

Spannend slot NKS

Het NKS programma beslaat 8 wedstrijden per seizoen. Gedurende deze wedstrijden kan men een ticket verdienen om mee te doen aan de Finale, een eenmalige wedstrijd op een vooraf onbekend water. Deze wedstrijd staat op zichzelf en wordt 15 november a.s. vervist en werd al 2 keer gewonnen door de meest constante NKS  wedstrijdvissers van de laatste paar jaar, Chris Bloemert en Asjen Land.

Afgelopen zondag 12 oktober 2009 werd de 8e en laatste wedstrijd van het seizoen gehouden op het IJ, waar beslist zou worden wie over deze 8 wedstrijden de beste NKS vissers zouden zijn en met de Seiwa-Total Fishingcup aan de haal zouden gaan. Het was van tevoren al duidelijk dat de titelstrijd zou gaan tussen de koppels Marc Zitvast en Eric Stobbe en opnieuw Chris Bloemert en Asjen Land, die deze cup nog niet eerder wisten te winnen en er nog nooit zo dicht bij waren als nu. Het zou letterlijk om millimeters gaan.


Afgelopen zondag onverslaanbaar; vader en zoon Ekkelboom

Verder was het voor verschillende deelnemers die nog geen Finaleticket hadden de allerlaatste mogelijkheid om deze te bemachtigen. Zoals gezegd werd de wedstrijd op het IJ gehouden waar een ankerverbod geldt, derhalve was het op de juiste plaats kunnen houden van de boot erg belangrijk.

Het weer was goed toen de 53 deelnemende boten aan hun missie begonnen, weinig wind en in ieder geval droog. Daardoor was het beheersen van de boot goed te doen en kon er door iedereen uiterst  nauwkeurig gevist worden.Om een uur of 2 vond er een enorme wolkbreuk plaats waardoor er verschillende koppels de strijd staakten, maar kort daarna knapte het weer aardig op.

Zoals gezegd spitste de wedstrijd zich toe tussen eerdergenoemde koppels die tot op het bot gingen om de meeste centimeters bij elkaar te sprokkelen. Zij boden ieder het maximum van 7 gevangen vissen aan waarbij de meting de beslissing zou brengen wie zich het komende jaar het beste koppel mag gaan noemen.


Eric Marteijn pakte de prijs voor de grootste snoekbaars

Er werd redelijk tot goed gevangen waarbij er uiteraard veel ondermaatse vissen tussen doorliepen, maar dat is bekend op dit water. De grootste snoekbaars van de dag was een vis van 73 cm die door Eric Marteijn werd gevangen en ook de enige 70-iger van de dag bleek te zijn.  Gert Doek ving de grootste snoek van 82 cm terwijl Lieuwe Brink de grootste baars ving die op 2 mm na, net geen 40 cm was.

De bemanningen van de 53 deelnemende boten vingen in totaal 133 maatse vissen, waarbij er toch nog 11 boten visloos bleven. Boudewijn Vis en Anton van Gameren visten eveneens opnieuw een ijzersterke wedstrijd en zouden op deze manier hun topklassering in het eindklassement veilig stellen. Vandaag moesten zij alleen de ijzersterke locals vader en zoon Ekkelboom voor laten gaan waartegen geen kruid was gewassen. Zij gaven vissend met de dobber iedereen visles en pakten overtuigend de eerste plaats.

De derde plaats was voor de Belgen Fred de Greef en Jean-Marc Brison, vierde good old Geert Trompetter en Ad van der Stel en vijfde Marc Zitvast en Eric Stobbe, maar nét 2 plaatsjes voor Asjen Land en Chris Bloemert maar wél voldoende om de titel te pakken!


De winnaars van het NKS kampioenschap over 8 wedstrijden Eric Stobbe (l) en Marc Zitvast

Het eindklassement voor dit seizoen was dan ook een eervolle eerste plaats voor Zitvast-Stobbe, 2e Land-Bloemert en derde Vis-van Gameren! Allen van harte gefeliciteerd met deze fraaie prestaties. De prijsuitreiking zal eveneens op 15 november a.s. plaatsvinden. Kijk voor de volledige uitslagen op de NKS site


ANDEREN LAZEN OOK