Snoekvissen in Noorwegen

Snoekvissen in Noorwegen

PML Travel:
Naast het visgidsen in Nederland is de roofvisgroothandel Pike Master Lures (PML) recentelijk begonnen met roofvisbestemmingen in het buitenland. De eerste bestemming is Noorwegen.

Op dit moment wordt gewerkt aan bestemmingen in Zweden en Finland (snoekvissen), Denemarken (snoekvissen en zeeforel), Amerika en Canada (black bass, snoek en musky). Dit alles tegen zeer scherpe prijzen.

Vismogelijkheden:
De vismogelijkheden in Noorwegen zijn heel divers, alle disciplines met kunst- en doodaas zijn mogelijk. In tegenstelling tot veel Zweedse wateren mag u hier ook trollen en slepen met kunstaas. Op beide meren is een lage hengeldruk, op snoek wordt er amper gevist want de plaatselijke bevolking vist er meestal alleen op forel.

Naast het bestand aan (grote) snoek en forel kunt u ook vissen op baars. Voor de baarsvisser (verticaal / dropshot) is het hier een waar Walhalla. Snoekbaars komt op dit meer niet voor.

Locatie:
Verblijf in het rustige plaatsje Sundvollen, waarvan de ligging precies tussen de twee grote meren is (Steinsfjorden & Tyrifjorden). Sundvollen ligt op ongeveer 35 minuten rijden van Oslo. Door de ruime setting met een prachtig uitzicht op de beide meren is het een genot om er als Scandinavië liefhebber te verblijven. Beide zoetwatermeren hebben een totaal lengte van 33 km.

In tegenstelling tot veel Scandinavische wateren kunt u direct na het verlaten van de steiger of trailerhelling vissen. U bespaart dus veel brandstof en vistijd.

Huurboten / visgids:
De veilige huurboten zijn van het type: Tehri Nordic 6020, 4,60 meter. De boot heeft een 4 stroke 15 pk Yamaha en is standaard uitgerust met een EAGLE Cuda 168 dieptemeter. Deze boot is prima geschikt om te werpen, trollen, etc.

Het kamp heeft een eigen privé steiger waar u ook uw eigen boot kunt aanleggen.

De eigenaar van de verhuurboten, treed ook op als visgids en verstrekt u de nodige waterkaarten en (stek) informatie. Ook kunt u met hem een afspraak maken voor één of meerdere dagen vissen op zeeforel in de fjorden van Oslo.



Chalets:

De ruime vier persoon Chalets bieden voldoende ruimte om u, uw bagage en uitrusting te herbergen. De Chalets zijn voorzien van:
* Twee slaapkamers waarvan 1 met stapelbed
* Ruime woonkamer met TV
* Douche en toilet
* Ruime keuken met oven, 4 pits kookplaat, koffiezetapparaat, koelkast met vriezer, keukengerei voor 4 personen          

Het Sundvolden Hotel:

Het Sundvolden Hotel ligt op 600 meter van het Tyriheim Camp en kan te voet bereikt worden. De volgende faciliteiten zijn in het hotel aanwezig en te gebruiken door onze gasten:    
* Een bar met dansvloer
* Zwembad (gratis)
* Sauna (gratis)
* Jacuzzi (gratis)
* Internet (gratis)

Prijzen en informatie:

Neemt u uw eigen boot mee dan liggen de prijzen (uitgerekend per persoon) zo rond de €190, - voor een volle week vissen.

Iedere maand verzorgt het PML Travel team een vrijblijvende informatie avond over hoe en waar te vissen, de reis, etc.

Voor meer prijzen, informatie, foto’s en visreisverslagen:

Kijk op de website:

www.pml-travel.eu

www.pml-travel.eu

 



ANDEREN LAZEN OOK