Skarn-Super-Sundet 2012 (slot)

Skarn-Super-Sundet 2012 (slot)

Door Geert Luinge

Enne… dat was nog maar een opwarmertje, want ‘s middags werd het bloedheet en compleet windstil en omdat de boot zo langzaam driftte (elk voordeel heeft z’n nadeel) pakten we de waterkaart er nog eens bij en besloten te gaan verticalen boven een talud waar slechts 35 meter water stond.


Actie!


Diep gebogen stok.


Schitterend formaat pollak.

We gaven onszelf niet bar veel kans, omdat het water kraak- en kraakhelder was en de felle zon tot diep op de bodem kon doordringen (en wij dachten altijd dat kabeljauw niet van fel licht houdt), maar daar wachtte ons de volgende verrassing…


Verrassing aan de lijn…


… van formaat!

Donders wat een kneiter! Toen ik Chiel zag zitten met zijn 112cm grote kabeljauw op schoot zonk me de moed in de schoenen, want de kans dat ik dit dagrecord nog zou kunnen breken was onwaarschijnlijk klein. Dus toen zijn we met een boterhammetje en een bakkie pleur, maar relaxed onderuit gezakt en hebben genoten van het heerlijke weer. Deze dag kon toch niet meer stuk.


Kneiter!

Ik heb nog even een kiekje gemaakt van de kwallen die onder de boot door zweefden en geprobeerd om een paar ándere vissoorten te vangen (wij houden altijd een wedstrijdje wie de meeste soorten vangt) zodat we aan het eind van de week in totaal op 17 vissoorten kwamen, inclusief het schattige zeeforelletje dat mijn lepeltje greep en de gevlekte haai die trek had in een verse strip makreel.


Kwallen onder de boot.


Schattig, maar brutaal zeeforelletje.


Gevlekte haai op een verse strip makreel.

Maar… het einde van onze vistrip was in zicht en met tegenzin moesten we de hengels aftuigen
en de boot weer terugleggen aan de steiger.


Terug aan de steiger…

Vanaf het balkon keken we nog een keer uit over het water dat ons zovele mooie vissen had gebracht en alle vier zworen we hier ooit nog eens terug te komen. Skarnsundet 2012 was in één woord: super!


De hartelijke vissersgroeten van Rein, Chiel, Peter, en uw verslaggever Geert Luinge.

Voor verdere informatie:

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -