Sir Bob Nudd laat zie hoe-ie ’t doet!

Sir Bob Nudd laat zie hoe-ie ’t doet!

Op wedstrijdgebied is de Engelsman Bob Nudd wereldwijd een grootheid. Maar liefst vier keer schreef deze sympathieke Brit het WK-Zoet op z’n naam en zijn bijdrage aan de sportvisserij wordt zo groot geacht, dat hij het lidmaatschap ontving van de “Most Excellent Order of the British Empire”.

Net als diverse andere wereldberoemde Engelsen zoals Paul McCartney mag hij zich dus Sir noemen. Als geen ander weet Bob Nudd zijn kennis ook over te dragen op andere witvissers en daarvan getuigt o.a. ook de serie van drie zeer illustratieve DVD’s die onlangs voor de Nederlandse en Vlaamse markt werd uitgebracht.

Sir Bob Nudd geniet namelijk ook in Nederland en België grote bekendheid. Zo is hij een van de gezichten van FOX en levert hij met grote regelmaat bijdragen aan het specialistische magazine Witvis Totaal. Vandaar dat onlangs een serie van drie Engelse instructiefilms van Nederlandstalige ondertiteling werd voorzien en nu te koop is via de bekende Lezers Voordeel Club van www.hengelsporthuis.com

Onder de noemer “The right angle” demonstreert Bob voor de camera zijn aanpak van diverse witvisdisciplines. In het eerste deel vist hij op voorn (zowel blankvoorn als ruisvoorn) en brasem. In het tweede komt de momenteel in ons land steeds populairder wordende vijvervisserij op karper aan bod en laat Bob ook zien hoe hij gericht op kroeskarpers vist en in het derde deel richt hij zijn aandacht op de barbeel (ook al zo’n sportvis in opmars) en op de Koi.

Dat laatste is voor ons wat eigenaardig, aangezien wij die fraai gekleurde karpers vooral zien als vertroetelde sier- en vijvervissen. In Engeland wordt er op de commerciële vijvers echter ook ‘gewoon’ op deze karpervariëteit gevist.

Bob is een rasleermeester. Rustig pratend, legt hij al zijn handelingen uit en geeft hij een schat aan praktische en tactische tips. Zelfs ervaren wedstrijdvissers kunnen veel van deze DVD’s opsteken. Bovendien werd er veel zorg besteed aan de Nederlandse ondertiteling. Die is duidelijk en correct en… dat is ook wel eens anders.

Elke DVD heeft een speelduur van 60 minuten en het is een plezier om naar de beelden te kijken. Mooi gefilmd in een fraaie omgeving, goed belicht en prima close-ups van belangrijke onderdelen.

Elk deel kost € 9,95 (excl. verzendkosten) en is los verkrijgbaar via de webshop van de Lezers Voordeel Club. Als video van de week treft u bovendien de trailer van de serie “The right angle”, opdat u eerst een nader idee kunt krijgen van deze DVD’s. Een absolute aanrader!

Meer info op
www.hengelsporthuis.com


ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -