Seaspin TRQ 300 maakt faam waar

Seaspin TRQ 300 maakt faam waar

Door Joop Folkers
 
Na mijn zeebaarslezing op de gezellige beurs in Utrecht raakte ik in gesprek met Robert Valkeneer van Penn. Het gesprek ging (uiteraard) over de nieuwe serie zeebaarshengels van Penn. Ik had in de wandelgangen al horen fluisteren over de TRQ Nano Seaspin serie die door Penn speciaal is ontwikkeld voor het spinnen en jiggen op grote vissoorten.
 
Volgens Robert zou het een toppertje zijn voor zowel de kant- als bootvisserij. Hij vroeg me om Seaspin eens uitvoerig te belasten tijdens één van mijn vele zeebaarssessies rond het eind van het seizoen.
 
Gezien de ervaring vanuit de boot besloot ik te gaan voor de TRQ Seaspin (drie meter lang met een werpgewicht van 50 tot 100 gram). Ik kan me nog héél goed herinneren dat ik de eerste drie aanbeten op deze overigens machtige stok niet wist te verzilveren! 
 

Prachtvis veroverd met een machtige stok.
 
Maaaaarrr…de eerste vis die zich op deze hengel meldde was wel direct een knuppel van ruim 80 centimeter dus kon ik aan de bak. De Seaspin deed precies waar hij voor was ontworpen. De heerlijk soepele topactie maakte het plaatje tijdens de dril compleet. 
 
Een kanjer van een hengel met een machtige body die tijdens deze super dril alleen maar in aanzien steeg! Kortom heren zeebaarsvissers, een dikke aanrader!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -