Savelkoul en Vos winnen Nat. Topcompetitie 2007!

JOHN SAVELKOUL EN ROY VOS WINNEN NATIONALE TOPCOMPETITIE

De prestigieuze door Sportvisserij Nederland georganiseerde Nationale Topcompetitie 2007 is dit jaar met een puntentotaal van 21 wedstrijdpunten gewonnen door meervoudig international John Savelkoul uit Roosteren.

Tweede met 22 punten werd Dieter Friederichs uit Schinveld en derde met 25 punten Christian Surquin uit Velp.

Bij de junioren ging de overwinning met 16 punten naar Roy Vos uit Sprang Capelle. Tweede met 20 punten werd Beverwijkse Anja Groot en derde met 26 wedstrijdpunten Sjors Miller uit Brunssum.

De laatste twee wedstrijden werden afgelopen zaterdag 13 en zondag 14 oktober gevist aan de Lage Vaart bij Almere. Het weer was ongekend mooi voor de tijd van het jaar en de vangsten redelijk tot goed.
Acht en een halve kilo vis voor de dagwinnaar van zondag Stefan Verhoeven is immers niet slecht.


De Nationale Topcompetitie is een serie van acht viswedstrijden in de periode april tot oktober in verschillende vaarten en kanalen door heel het land.

Hierbij is het uitsluitend toegestaan te vissen met werphengels die zijn voorzien van een dobber en vaste hengels tot maximaal 13 meter.

Deelnemers aan de competitie beschikken over een speciale licentie, terwijl er ook steeds plaats is voor enkele dagdeelnemers.

Die vissen uitsluitend voor een van de mooie dagprijzen en nog meer om zich een keer te kunnen meten met de vaderlandse wedstrijdtop. Van de acht wedstrijden mogen de twee slechtste resultaten vervallen.

Dit jaar deden 144 senioren en 22 junioren met een licentie mee aan de competitie die tot doel heeft om tot een Nationale Selectie te komen waaruit de bondscoaches straks de deelnemers aan het Wereldkampioenschap, EK en Interlandwedstrijden van 2008 kunnen kiezen.


ANDEREN LAZEN OOK