Roofvis event te Gouda wederom groots

Roofvis event te Gouda wederom groots 

Door Ron Smits

Eindelijk was het dan zover, na veel geregel door de organisatie was daar het jaarlijkse Roofvis event georganiseerd door de hengelsport vereniging VWP te Gouda. 

SNB, Savage Gear, Westin, CJW, Fairplay, OMG, Evin, Seatrout DK, Side Float, Aaskunst.nl, Invincible Products, Snoekspinner.nl, Pro Perch, Zeebaars.nl, Next Level Fishing, J.B. Boats, Mark van Dijk Yachting, Trapkano.nl, Hobie Kayak team, Zeevissport, BFT Shop, Derk Baits, Roofvisweb, Fox Rage, Lure Parts, Big Streamers, Hotspot Fishing, Belly Boat.nl gaven het publiek uitleg over de nieuwste snufjes op het gebied van de roofvisserij.


Een van de vijf ronden tombola, altijd spannend.


Primeurs waren er zeker: de nieuwe electromotor van Evin was pas één dag in Nederland. De nieuwe eigenaar van Fair Play, Jan Bassez, stelde zich aan het publiek voor. De presentatie van het eerste International Hobie Kayak Fishing Week te Lohals Denemarken van 04 tot en met 10 oktober dit jaar. En de plannen van Cor Spinhoven in verband met het naderende pensioen.


Wilbert Mostert, één van de twee organisatoren.


Cor werd op 26 april jl., 63 jaar en vertelde mij dat hij nog zeven jaar doorgaat met het bouwen van zijn prachtige hengels. Als hij definitief gaat stoppen bouwt hij nog 10 speciale hengels met het opschrift Farewell. Ik ken Cor al een hele tijd en 'Farewell' bezorgde me een serieuze siddering door mijn hele lijf…


Cor Spinhoven bezorgde mij kippenvel, heel binnenkort verschijnt er nog een artikel over Cor.


Boten en kajaks waren er voldoende aanwezig om, ondanks het mindere weer van zaterdag, het publiek te vermaken met een tochtje over het water. Hiervoor zorgden Trapkano.nl, Van Dijk Yachting, Technautic, J.B. Boats, Orca Boat en Van Claes. Helaas kon door prive omstandigheden Bellyboot.nl geen bellyboten leveren.

De lezingen werden dit jaar verzorgd door Dennis Horvath (ultralicht snoeken), Marco Nieuwenhuize (zeebaars), Ronnie Helaers (vissen vanuit een kajak), Willem Zijlstra (Fireball) en Robert Grootenboer (vissen vanuit een bellyboot).


Marco vertelt over zijn passie zeebaars vissen.


De foto´s spreken voor zich, het was een bijzonder gezellige en leerzame dag. De standhouders onder elkaar gingen op deze dag amicaal met elkaar om. De organisatie heeft al te kennen gegeven dat de voorbereidingen voor volgens jaar al in gang zijn gezet.


Lureparts elk event aanwezig.




Luc Coppens en Jeremy Staverman
.




Roy gaf info over zijn hobby: het vissen op zeeforel
.


De nieuwe botenhelling van de hengelsportvereniging
.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -