Rivier in het Vizier 242



Rivier in het vizier 242

Door Yvo Bindels

9 November 2011 - Op woensdagavond komt Sando langs. We gaan de boot nog even gereed maken en poetsen voor de Hengelsport- & Visbotenbeurs. Het is al donker buiten, maar Sando heeft een grote wegwerklamp met twee megaspots bij zich. Heel het dorp is verlicht geloof ik.

Met een warm sopje en zachte spons wordt boot gepoetst, dan afspoelen met schoon water. Maar daarmee kom je niet af van de kleine kalkvlekjes. Daarom brengen we wat Ajax-ontkalker aan en spoelen opnieuw met schoon water. Glimmend resultaat, ook de Suzuki ziet er weer stralend uit.

Het speciale marinetapijt op de vloerdelen is binnen enkele minuten geheel schoon gezogen. Door de enkelvoudige haartjes blijft er echt niks in vast zitten. Haken en dreggen trouwens ook niet, wat een groot pluspunt van dit tapijt is. Nog even de Hawk-trailer poetsen en de set is klaar om geshowd te worden.


De set is klaar om geshowd te worden.

Op donderdag brengen we de boot naar de beurshal, naar de stand van Total Fishing. Gelukkig regent het niet onderweg en kan de set zo de stand in worden gereden. Het ziet er allemaal strak uit. Op vrijdag en zaterdag zijn we zelf niet aanwezig, maar de stand van Tomasco is schuin tegenover de Total Fishing- stand gepositioneerd en zo kunnen geïnteresseerden toch hun vragen stellen over de Pike Fighter-boot.


De Total Fishing-stand voor beursaanvang.

Op zondag zijn en Sando en ikzelf aanwezig op de stand evenals de collega-auteurs Leon Haenen en Joop Folkers en Willem en Jelle. Het wordt al snel gezellig druk en de interesse in de boot is groot. Veel vragen over de vaareigenschappen en de inrichting. Ook leuk dat diverse Total Fishing-lezers het op de voet gevolgd hebben van casco tot de eindafwerking. In de uren die volgen klets ik meer dan in een normale week. Het enthousiasme van de bezoekers werkt zeer aanstekelijk.


Gezellig druk.

In de namiddag wordt het tijd om zelf een rondje over de beurs te doen. Er is volop te zien, veel te veel voor de tijd die ik heb. Uiteraard wordt er weer wat kunstaas aangeschaft. Na een hele dag tussen de hengelsportspullen gestaan te hebben, wil je eigenlijk nog slechts 1 ding en dat is vissen! Maar dat wordt nog een weekje wachten.


En volgende week weer vissen!

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -