Rivier in het vizier 230


Rivier in het vizier 230

Door Yvo Bindels


29 juli 2011 - Geen tijd voor visavonturen deze week. Met de Tomasco Pikefighterboot die bijna klaar is, liggen mijn prioriteiten nu wel even ergens anders. Ook een aantal zaken moet er nog geregeld worden, zoals verzekering, de juiste sloten en natuurlijk een trailer.

De boot wordt prachtig! Het ziet er allemaal strak uit en is geheel ingericht naar eigen wensen. Je kan jezelf spiegelen in de mooie glimmende zwarte lak. Het voelt wel nog steeds een beetje onwerkelijk, het echte besef zal wel komen zodra ze achter de auto hangt op weg naar huis of naar het water. Wat verheug ik me al op de eerste vaart ermee!


De afwerking van de pikefighter is in volle gang!

Ik ben echter de laatste die zal beweren dat zo’n mooie boot noodzaak is om vis te kunnen vangen. Als ik denk aan hoeveel plezier we wel niet beleefd hebben in het stalen schuitje met een 4 pk-tje erachter nog niet eens zo heel veel jaren geleden. Erg veilig was het toen echter niet. Zelfs de kleinste golven moesten met de punt ‘gesneden’ worden. Ook ontgroei je op een gegeven moment de mogelijkheden die zo’n bootje je biedt.

Wil je namelijk wateren trotseren zoals de woeste winterse rivieren, grote meren bij stevige wind en wateren met drukke beroepsvaart, dan bieden een wat grotere stabiele boot en motor met voldoende vermogen je wel de noodzakelijke veiligheid. Daarnaast biedt een luxe boot natuurlijk erg veel plezier, wat toch bijzonder prettig is als je vaak op het water zit.

Juist omdat de set met grote regelmaat gebruikt wordt, heb ik graag alles in orde. Een trailer die daarom prima aansluit bij mijn wensen is de Kalf Hawk 750-5313. Een echt Nederlands fabrikaat dat vervaardigd is uit materialen waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld. Bij een bezoek aan het bedrijf in Lelystad, krijg ik een korte rondleiding. Er heerst orde en netheid in de ruim opgezette hallen.


Orde en netheid overheersen in deze hal van Kalf Trailers

Dhr Kalf, de eigenaar van Kalf Trailers legt uit in welke uitvoering de trailer het meest geschikt is voor de Pikefighter. De rubberen kielrollen van de standaard-uitvoering van de Hawk 750-5313 worden in mijn geval vervangen door polyurethaan kielrollen, deze zijn beter bestand tegen de aluminium kiel.


De aangepaste uitvoering van de Hawk 750-5313

Aangezien er vaak op het stromende water getrailerd wordt, is een twee wiel boeggeleiding, oftewel centreerset erg handig. Een reservewiel is eigenlijk ook onmisbaar, zeker bij de ritten ver van huis. En netjes vast gemonteerd aan de trailer scheelt een hoop gesjouw elke keer. Nu de trailer en boot bijna klaar zijn, is het zaak om de verzekering te regelen. Ook schaf ik gelijk een SCM gekeurd disselslot aan.

 
De 25 pk Suzuki motor is vakkundig geplaatst door Adolfs Boat Business.

Nu de trailer en boot bijna klaar zijn, is het zaak om de verzekering te regelen. Ook schaf ik gelijk een SCM gekeurd disselslot aan. Eind augustus pak ik in deze rubriek de draad weer op met nieuwe roofvisavonturen. Uiteraard zal dit dan met de splinternieuwe set gebeuren! Tot dan.


De eerste keer aanmeren komt steeds dichterbij!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -