Rivier in het Vizier 225


Rivier in het Vizier 225

Door Yvo Bindels

10 juni 2011 - In het Friese Stiens staat bij Tomasco inmiddels het casco van de Pikefighterboot klaar om verder af te bouwen. Het ziet er al prachtig uit. Een solide constructie van 4 mm dik aluminium verbonden door mooie strakke lasnaden.

Een basis die je niet versleten krijgt. Ook ben ik blij met de gekozen afmeting. Die is 4,65mtr bij 1,85 mtr, dat is 15 cm smaller dan de standaard-breedte die 2,00mtr is. Hierdoor krijg ik geen problemen bij de stalling van de boot.


In dit vroege stadium ziet de Pikefighterboot er al strak uit.

De globale inrichting is al zichtbaar in de aluminium constructie aan de binnenkant.  Geen dichte hengelkasten, maar lekker veel ruimte in de breedte. Naast kunstaastassen en koelbox blijft er genoeg ruimte over voor een dans met een grote snoek. Achterin bevindt zich een ingebouwde tank en een opbergruimte voor reddingsvesten, reservebenzine etc.

Ook is er al een plek gereserveerd voor benzinemeter, switch-panel en de aansluiting van de elektromotor. Naast de ruimte voor het buiswater helemaal achterin de boot, komt er nog een werpdekje dat iets naar voren doorloopt. Dit voor de plaatsing van de Condor kleurenfishfinder en voor het neerleggen van bijvoorbeeld onthaaktang en zonnebril, wat in de praktijk inhoudt dat er een berg gewisseld kunstaas komt te liggen.

Een bun gebruiken we niet en wordt dus ook niet in de boot geplaatst. Voorin komt een verhoogd werpplateau met opbergruimte eronder. Daarin bevinden zich twee aluminium frames voor de plaatsing van de accu’s. Deze opbergruimte is bereikbaar via twee luiken. Op de stevige spiegel komt straks een 25 pk Suzuki te hangen…


De basis van de Pikefighter in wording.

Wordt vervolgd…


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -