Rivier in het Vizier 218


Rivier in het vizier 218

Door Yvo Bindels en
Han van den Eertwegh

12 maart 2011
Op vrijdagavond verzamelden zich reeds de eerste vissers in d’n Bôngerd, de mooie fruitgaard van de ouders van Han. Het was immers tijd voor de lustrumeditie van de ‘Total Fishing Limburg dag’.  Eigenlijk niet meer of minder dan een gezellig weekend met een bonte groep gelijkgestemde roofvissers.


d’n Bôngerd.

Aan het kampvuur klonk er tot in de late uurtjes visserslatijn. Voor sommigen is vroege uurtjes een betere term. Terwijl eenieder de slaapplekken had opgezocht daalde de temperatuur tot drie graden onder het vriespunt. De ‘buitenslapers’ hadden het dan ook behoorlijk fris.  


Visserslatijn tot in de late uurtjes.

Een luidruchtige haan solliciteerde al vanaf half vijf nadrukkelijk naar de grill. Na een korte en ijskoude nacht zorgde onze keukenprins voor een stevig ontbijt. Ei met spek en kaas zodat we er goed tegen aan konden.


Stevig ontbijt.

Met vijf boten sterk werd de rivier onveilig gemaakt. Unaniem werd er gericht op grote snoekbaars gevist. Op onbekend terrein en haast stilstaande rivier zeker geen makkelijke opgave, maar de kans op een echte bak van een vis maakt dat ruimschoots goed. Het zonnetje werkte prima mee en de temperatuur liep rap omhoog.


De lente hangt in de lucht.

Lagen ze ondiep of juist diep? Groot aas, klein aas? Snel of langzaam? Allemaal vragen die men zich stelde op zoek naar succes. De eerste vis klapte binnen vijf minuten al hard op een snel geviste rammelaar op amper twee meter water. Deze hooggebouwde zware vis was een perfect begin van de visdag.


Een superstart met deze vis.

Daarna werd het echter al snel taai en moest alles uit de kast gehaald worden om de snoekbaarzen te strikken. Piet Hoeymaekers kent dit stuk rivier op z’n duimpje en wist waar welke techniek ingezet moest worden. Het uitwerpen van de oevers met shads leverde enkele mooie vissen op.


Piet en Johan…


…hadden werpend succes.


Egon en Volkmar waren ook werpend aan de slag.

In de middagpauze even aan land, de benen strekken en ruim de tijd voor de lunch. Informatie uitwisselen en foto’s van de vissen bekijken hoort daar uiteraard ook bij.


Samen lunchen.


Informatie uitwisselen.


De fotograaf op de foto gezet.


Ontspannen en genieten van het zonnetje.

Ook na de pauze moest er weer hard gewerkt worden voor slechts enkele aanbeten. De vissen die gevangen werden, waren wel stuk voor stuk prachtvissen. Lambert, Bernd en Johan wisten een prachtexemplaar te verschalken.


Johan (
www.visgidsjohan.nl) wist zijn boot opnieuw op de goede stekken te positioneren en toont hier een ware beauty!


Gave vis voor Bernd van
www.baarsvissen.nl.


Die natuurlijk weer ongeschonden terug ging.

Na een mooie visdag werden de boten getrailerd en arriveerden we een half uurtje later weer in d’n Bôngerd. Met goede honger werd de Chinese rijsttafel aangevallen. Een prima bodem voor de pilsjes die volgden.


Dat gaat er wel in na zo’n dag in de buitenlucht.

Daarna uitbuiken aan het vuur, in de vlammen staren en genieten van het gerstenat. Richard van Fishinn.nl kwam ook nog even buurten en zorgde voor een leuke attentie in de vorm van mooie sweatshirts met capuchon.


Gezelligheid aan de vuurkorf.

Het was wel duidelijk dat de korte nacht ervoor zijn tol begon te eisen. Bij de een na de ander vielen de luikjes dicht. ’s Ochtends uitslapen, relaxed ontbijten en opruimen uiteraard. De ouders van Han werden bedankt in de vorm van een bloemetje en bierpakket. Eva, Piet’s vrouw was bijzonder creatief geweest en had enkele rivierkeien voorzien van een geverfd TF-logo, echte kunstwerkjes.


Kunstwerkje van Eva.


Alles weer netjes opruimen.

Ook deze vijfde editie van de Total Fishing Limburg dag kan als bijzonder geslaagd de boeken in. Wederom niet veel, maar wel hele mooie vissen, heerlijk voorjaarsweer en goed gezelschap zorgden voor een gezellig topweekend dat volgend jaar zeker weer een vervolg zal krijgen.

ANDEREN LAZEN OOK