Review Fox Supa Brolly – Djurre Lucardie

Productreview verzorgd door: Fox

Review Fox Supa Brolly – Djurre Lucardie

Hoe vaak zien we tegenwoordig niet de tekst, “alleen visparaplu’s toegestaan” of “alleen schuilmiddelen zonder vast grondzeil” staan in de bijzondere voorwaarden voor het nachtvissen?

We hebben over de afgelopen jaren een grote stap voorwaarts gemaakt met het legaliseren van nachtvissen in Nederland, maar dit heeft ook de diverse bijlagen met bijzondere voorwaarden dikker gemaakt, en helaas geeft dit vaak verwarring over wat nu wel en niet mag. Zou het nu niet gemakkelijk zijn als er gewoon een onderkomen zou zijn die kan voldoen aan de vele eisen die wij karpervissers tegenwoordig hebben? Gewoon een onderkomen dat binnen alle regeltjes past en ook het comfort, ruimte en gemak kan bieden van de (soms) verboden tenten en domes?



Een visparaplu, beter bekend als een Brolly of Oval, valt binnen alle regels die ik tegenwoordig vaak tegen kom, maar heeft tot voor kort altijd een paar grote nadelen gehad. Zelf vond ik het altijd maar hoogst irritant als ik in de nacht wederom tegen het spreidblok/frame van mijn Brolly aan kwam en de ruimte die dit baleinsysteem innam was ook altijd verre van ideaal.

Dan heb je natuurlijk nog inslaande regen als de wind even draait, of het water wat bleef staan op het dak tussen de baleinen en bij het snel verlaten van de Brolly bij een run nog wel eens voor een onverwachte douche kon zorgen. Nu zijn er over de afgelopen jaren wel wat veranderingen geweest zoals extra stukjes doek om meer beschutting te geven en regenwater beter af te voeren, maar dit was het allemaal net niet. Zelf kwam ik veelvuldig met deze problemen in aanraking en dus ging ik op zoek naar iets wat wel binnen het plaatje van regels, ruimte, comfort en gemak zou vallen.



Gelukkig voor ons hebben de mensen bij Fox de afgelopen jaren ook niet stil gezeten en hebben ze de geheel nieuwe Supa Brolly ontwikkelt. In deze nieuwe Brolly hebben ze alle grote minpunten van een conventionele Brolly weten te verhelpen en hebben ze naar mijn idee hiermee serieus het concept van een Brolly naar een hoger plan getild! Aan de basis van deze nieuwe Brolly staat een geheel vernieuwd ontwerp van het “verouderde” paraplu baleinsysteem.

De mensen van Fox hebben hiervoor het nieuwe STS (self tensioning system) mechanisme ontwikkeld. Dit systeem gecombineerd met een plattere (geen paraplu cap meer aan de achterkant!) en bredere achterkant en grote verlengde zijflappen heeft Fox de ruimte weten te creëren welke je normaal bij een bivvy aantreft, alleen dan nu in een Brolly.



Hierdoor passen ook de grotere stretchers van tegenwoordig met gemak onder de Supa Brolly en houd je nog ruimte over! Waren de baleinen vroeger gemaakt van gewoon staal welke gelakt/gecoat was, zijn deze nu van fiberglas, raken de achterste vier baleinen de grond en is dit frame dus erg licht maar ongelooflijk sterk en duurzaam! Bijkomend voordeel is dat daarmee roest en verbogen baleinen dus tot het verleden behoren!



Alsof al deze verbeteringen niet genoeg zijn hebben ze nóg een innovatief item toe weten te voegen, en wel in de vorm van een 2-delige extra balein welke optioneel is toe te passen. Deze balein komt aan de voorkant van de Brolly samen en creëert een subtiele opstaande punt waardoor het regenwater langs de opstaande rand op het doek naar beneden wordt geleid. Tevens geeft deze balein ook nog eens een extra stuk stabiliteit aan de Brolly wat zeker van pas komt als de wind weer eens aan het draaien is.



Naast deze mooie lijst van features zou je bijna vergeten dat de Supa Brolly zeer compleet word geleverd met de optioneel toe te passen balein, 2 x 24” storm poles welke weg klikken in de Brolly, stevige haringen, heavy duty grondzeil, 4 stormcaps, neopreen hoes voor bescherming van het STS mechanisme tijdens transport, 2 x tensioning straps en dit alles uitgevoerd in het bekende Ven-Tec doek.

Kortom een prachtig mooi stuk innovatie wat naar mijn idee de concurrentie ver achter zich laat, samengevat in de nieuwe Fox Supa Brolly. Ga hem maar eens bekijken bij je lokale Fox dealer en overtuig jezelf!

Het volledige assortiment  Fox Supa Brolly is te vinden op: www.foxint.com
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -