Regen en wind teisteren Hengelsport Outdoor Fair 2015

Regen en wind teisteren Hengelsport Outdoor Fair 2015 

Door Ron Smits

Het opzetten van de stands op Het Eiland van Maurik op vrijdag 4 september gebeurde in regen en wind. Ook op zaterdag 5 september wisselden regen en zon elkaar af. Tijdens de zondag won de zon het van de regen, zodat het toch nog een 'outdoor' fair werd. 

De route door de Hengelsport Outdoor Fair was snel veranderd in een blubberpad en laarzen waren noodzakelijk. Niet alleen laarzen, maar ook regenkleding en paraplu’s waren een heel normaal beeld tijdens de outdoor.


Deze auto voelde zich wel als een vis in het water op dit terrein………Jammer, want er was op deze outdoor heel veel te zien en te beleven.


Er waren visboten, waarmee men kon proefvaren.

Maar ook bellyboten en viskayaks waren ruim voldoende aanwezig.

Na een deskundige uitleg kon je ermee het water op. Er werd veel gevist en ook lekker gevangen. De prostaffers wisten veel brasem te vangen en ook de snoekbaars en baars waren van de partij met bijvoorbeeld een heel mooie snoekbaars van 75 centimeter.


Drie kromme hengels.

De warme snacks vonden gretig aftrek tijdens het mindere weer.

De stands met poffertjes, hamburgers, worst, frikadellen, kroketten en frites werden druk bezocht.

Vele groothandels presenteerden hun nieuwe producten. PikeXL presenteerde hun nieuwe merk Konger, diverse soorten hengels en een vijftal molens (Eskimo SX 510 FD, Sentry GT in de modellen 1110 FD, 1120 FD, 1310 FD en 1320 FD), maar ook diverse soorten kunstaas van dit merk.

De zeer deskundige prostaffers van Peter de Kock uit Testelt in België (foto boven Bart Mylle en Siu de Moor, die onder de indruk van de DK River was), demonstreerden door Peter de Kock ontwikkeld kunstaas en gaven een heel duidelijke uitleg waarvoor dit kunstaas bedoeld is en hoe je er mee moet vissen.

De hengels die Peter onlangs heeft ontwikkeld en handmatig heeft laten bouwen waren te bezichtigen en men mocht er mee werpen en vissen. Ook de nieuwe samples van in ontwikkeling zijnde hengels werden aan het publiek gedemonstreerd. De succesvolle DK River stond in de belangstelling en de hengelbouwer kan de verkoop van deze hengel niet bijhouden.

Westin uit Denemarken met onder andere de zeer succesvolle sportvissers Luc Coppens en Jeremy Staverman trok geregeld veel publiek. Vele nieuwe hengels waren er te bezichtigen en ook de diverse soorten kunstaas werden deskundig gedemonstreerd in de waterbak, met het daarbij horende praatje over het hoe en waarom.

Hengelsport Mega-Fish uit Merksem (Antwerpen) was aanwezig en stond direct naast de stand van Westin, zodat het mogelijk was om de gedemonstreerde hengelsport artikelen van Westin ook direct aan te kopen. Hier werd dan ook heel dankbaar gebruik van gemaakt.

Ralph de Kock was aanwezig en kreeg op de tweede dag zelfs bezoek uit Frankrijk van Philippe Neuville, een bekende prostaffer van Biwaa Frankrijk.


Lureparts.nl


Roofvissen.eu

De tweede en laatste dag was het vaker zonnig en werd de regen een heel stuk minder en kozen veel bezoekers er voor om diverse proefvaarten met visboten, kayaks en bellyboten te maken op het ruime water rond het eiland.

Blikvanger in mijn ogen was de aluminium sportvisboot van Alpha Mobile Marine uit Duitsland (www.alphamm.de) Een boot geschikt voor alle visserijen, dus ook op zee, waar deze boot echt tot zijn recht komt.

Met zijn 225 PK Suzuki was dit een echt beest van een boot en het maximale vermogen kan zelfs gaan tot 275 PK. Uiteraard ging ik maar wat graag in op de uitnodiging van Aleksandr Volkovskij, eigenaar van deze firma, om eens mee te varen en ook om er zelf eens mee te varen. Over het water scheuren met 35 knopen was echt even kicken met hoofdletter K.

Niet alleen hard varen, maar ook de stabiliteit van deze boot spraken mij enorm aan. Bochten met een snelheid van 33 knopen, waren geen enkel probleem. Je moest je wel goed vasthouden, zodat foto’s maken met deze snelheid niet goed lukte.

Een andere visboot wil ik ook even vermelden. Het had wel iets weg van een landingsvaartuig en hierdoor zijn er tal van mogelijkheden voor rolstoelgebruikers. Aan boord was ruimte genoeg, zodat rolstoelgebruikers ook optimaal kunnen genieten van het vissen met een boot. Er was voldoende ruimte om met vier tot zes personen goed te kunnen vissen.

Ook een visbun was aanwezig. De boot kan uiteraard ook geleverd worden volgens uw specifieke wensen. Niet alleen een handige boot voor rolstoelgebruikers, maar ook voor duikers en karpervissers.

Wat te denken van een enorme meerval die aan boord op een vismat gelegd kan worden. Ook hier hebben we een proefvaart mee gemaakt en wat direct opviel was de stabiliteit van deze boot. In Duitsland wordt deze boot gebruikt door de reddingsbrigade. JM sails is de dealer in Nederland (www.JMsails.nl). Ik wil jullie even laten meegenieten met onze proefvaart.

Pim had het duidelijk heel erg naar zijn zin om met deze snelheid over het water te scheuren.




Rechts naast mij Aleksandr Volkovskij

Verder gespot op de Hengelsport Outdoor Fair:


Derk probeerde zich te verstoppen achter zijn enorme zonnebril.


Marco, is weer terug van zijn Noorwegen trip, in gesprek met Ronny Helaers.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -