Prodding Stick

Prodding Stick

De Prodding stick betekent in het Nederlands vrij vertaald “Porstok”. Deze stok bestaat uit 3 delen van 1,5 m carbon die in elkaar geschoven kunnen worden tot een totale lengte van 4.50 m. Mocht je hier niet genoeg aan hebben dan zijn er ook losse delen te koop onder de naam Prodding stick kit.

Ook wordt de prodding stick geleverd met 2 verschillende soorten punten die door middel van schroefdraad verwisseld kunnen worden. Dit is het onmisbare instrument als men alles uit hun visserij wil halen als het om plaatsbepaling en/of stekkeuze gaat in combinatie met een boot.

De gaten die er in de onderkant van de Stick zitten zorgen voor minimale weerstand tijdens het prikken in de bodem en dienen ook als opvang van bodemslib of andere bodemsubstantie, waardoor je ook weet waaruit de bodem bestaat. Dit vergemakkelijkt de keuze van uw aas en het camoufleren van u onderlijnmateriaal of leader.


Twee verschillende soorten punten voor het aftasten van de bodem.

Gewapend met een boot met visvinder en Prodding stick ben je in staat om heel nauwkeurig de bodem af te tasten op zoek naar harde wiervrije plekken of plateautjes van klei of iets dergelijks. Als er een potentiële hotspot gevonden is kan men er voor kiezen om er een marker te plaatsen of de stick in de grond te steken om hier later bij het uitvaren je rig tegenaan te droppen en je prodding stick weer uit de bodem te trekken, zodat je zeker weet dat je rig op een goede plek ligt.


Stekkeuze is en blijft bepalend

De prodding stick hoort eigenlijk standaard bij iedereen zijn karpervisuitrusting, omdat plaatsbepaling en stekkeuze het verschil zijn tussen blanken en vangen.

Kijk voor meer info op www.nashtackle.co.uk

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -