Pittige Zomermarathon Noordpier


Pittige Zomermarathon Noordpier

door Berend Masselink

Afgelopen weekend deden meer dan 50 sportvissers mee aan de tiende Zomermarathon op de Noordpier bij Wijk aan Zee.

Zij kregen tijdens hun 30 uur vissen aanvankelijk een flinke bries om de oren van windkracht 6 tot 7, maar de nacht was redelijk en de zondag werd pas goed nat toen het eindsignaal om 14 uur geklonken had.



Tijdens deze jubileumeditie van organisator Gijs Schelvis werd het wedstrijdrecord gebroken. Winnaar Freddy Schotmans (B) bracht het totaal aantal gevangen vissen op 141. In een strak en gedisciplineerd tempo bleef hij doorvissen en vangen, ondanks het vele buiswater dat hij over zich heenkreeg .



Tweede werd de naast Schotmans geplaatste Klaas Winter met 100 vissen en derde de winnaar van de vorige Zomermarathon John Beun, die op een moeilijke stek knap 70 vissen bijeen sprokkelde.  Er werd door vrijwel iedereen vis gevangen, met name gul, tong en zeebaars.

Van de zeebaars werden diverse mooie exemplaren gevangen. Eén ervan was voor Frans Bonito. Om zo’n vis te landen bij de basaltblokken is een lang schepnet een must. Veel kapitale baarzen gaan om die reden verloren en dat is jammer. De volgende (Winter)marathon is begin 2009 op dezelfde lokatie.


ANDEREN LAZEN OOK