image description

Pilot Online Viswedstrijd woensdag 7 juli 2021

Als gevolg van de Corona-lockdown kwamen alle georganiseerde activiteiten stil te liggen. Gelukkig konden wij als hengelsportliefhebbers onze hobby wel blijven uitoefenen, al was het bij elkaar komen voorafgaand en na de wedstrijd vaak niet of minder mogelijk.

Hierdoor is het idee ontstaan om het gevoel van saamhorigheid op een andere manier te beleven. We presenteren hiermee de pilot “online vissen”. Omdat dit een pilot is, beginnen we met een maximum aantal deelnemers van 20. Er wordt nu geen inschrijfgeld gevraagd. Wat heb je nodig en hoe meld je je aan?

Benodigdheden:

Je moet in het bezit zijn van een geldige (Jeugd)Vispas en een mobiele telefoon met camera en WhatsApp. Onthaakmat (bruikleen is mogelijk, op=op!).

Voorwaarden:

Je meldt je aan voor deelname, uiterlijk op donderdag1 juli 2021, via mailadres renate@vissen.nl
 
Naam, adres en het mobiele telefoonnummer waarmee je tijdens de wedstrijd de scores doorgeeft.

Vispasnummer, lid van een hengelsportvereniging die is aangesloten bij Sportvisserij Groningen Drenthe. Het Vispasnummer begint in dat geval met 01.

Vissen woensdag 7 juli 2021 van 13:00 – 16:00 uur

Je neemt deel met één hengel naar keuze, je mag een tweede opgetuigde hengel voorhanden hebben;

Deelname mag met:
  • vaste hengel
  • feeder hengel (Winckle picker)
  • matchhengel (werphengel met schuivende dobber)
  • bolognese hengel
  • Aaskeuze is vrij.
We vissen volgens catch-and-release, dus leefnetten zijn niet toegestaan; Aal, meerval, snoek, snoekbaars, winde, kopvoorn dienen onmiddellijk na vangst levend te worden teruggezet en tellen niet mee. Maatse en ondermaatse Baars tellen wel mee.

Uitleg:
Na opgave krijg je per post een meetlint toegestuurd en een badge met daarop het telefoonnummer waarop je de vangsten moet doorgeven en een lege ruimte daarop waarop je vlak voor de wedstrijd een code moet noteren.

Op woensdag 7 juli om 12.55 zit je klaar op de door jou uitgekozen visstek aan open viswater dat is ingebracht in de Vispas. Je deelt de locatie waar je zit met de organisatie via een pin locatie in de Whatsapp. Let op, de visrechten van dit water dienen bij Sportvisserij Groningen Drenthe te liggen. Kijk hiervoor ook op www.visplanner.nl. Je ontvangt 5 minuten voor het begin van de wedstrijd via WhatsApp de evenementcode die je met een pen of stift op de badge schrijft. Daarmee is het evenement begonnen. Vissen maar!

Iedere gevangen vis leg je op het meetlint op de onthaakmat, je maakt hier een foto van samen met de badge met de code. De foto stuur je via WhatsApp naar de organisatie. Ingestuurde vangsten waarop deelnemersnummer en evenementcode en of lengte ontbreken/niet goed leesbaar zijn, tellen niet mee!

Na de eindtijd ingestuurde vangsten worden niet meegeteld.

Na de eindtijd worden de lengtes van de gevangen vissen opgeteld. Per deelnemer ontstaat dus een totale lengte gevangen vis. Via de website www.vissen.nl wordt de totale lengte gevangen vis per deelnemer bekend gemaakt.
 
Er zijn 5 prijzen te vergeven in de vorm van vvv-bonnen; 
  • Grootste totale lengte (1e plaats= 75,- 2e plaats = 50,- en 3e plaats = 40,-)
  • Grootste individuele gevangen vis= € 25,-
  • Opvallendste vissoort= € 25,-
 
Deze wedstrijd is bewust laagdrempelig gehouden en bedoeld om te zoeken naar een andere vorm van het beleven van een viswedstrijd. Lijkt het je wat om mee te doen? Kijk voor meer informatie op deze pagina van onze website.