Pike Challenge 2008 deel 3

Pike Challenge deel 3

Woensdag 24 september is de 3e dag van de Pike Challenge en dus de rustdag, morgen de finale…..

Door Lance senior

Vandaag hebben we eerst een rondje over Lough Derg gemaakt waarbij we in zeer dichte mist terecht kwamen die later snel oploste. Op zo’n moment ben je blij als je GPS aan boord hebt. Ook Ferdinand is voorzien van proffesionele apparatuur want hij viste gewoon door ondanks het moeilijke weer.

Daarna zijn we op de touristische tour gegaan, ook machtig interessant want wat dat betreft heeft Ierland een rijke historie waarvan nog veel bewaard is gebleven in de vorm van prachtige gebouwen, kastelen en indrukwekkende bruggen
.
Naast de kerk van Killaloe, de 3oo jaar oude brug en sluis, hebben we Holy Island bezocht, dat eiland heeft iets geheimzinnigs. Je voelt dat als je daar aan land gaat ,  alsof je terug gaat in de tijd van zo’n 1000 jaar geleden.

Naast de vijf kerkjes en een een heilige bron staat een toren. De monniken die daar in die tijd het evangelie predikten voor de kerk van Rome, leefden in een voortdurige angst, dat ze in handen zouden vallen van de Vikingen. Dus bouwden ze een toren waarvan de ingang op 5 meter hoogte zat. Een pracht van veilige uitkijkpost en vluchtplek voor de rest van de crew, dachten ze…. Echter ze hadden op een ding niet gerekend…..

Toen het hele Shannon gebied werd aangevallen door de Vikingen, renden die monniken naar de toren, klommen 5 meter omhoog, trokken de touwladder omhoog en wachtten angstig af wat er zou gebeuren. De Vikingen, altijd zeer vindingrijk, stookten op de begane grond onder in de toren een stevig vuur, waarna de monniken na verloop van tijd als gerookte makrelen uit de toren vielen en op die manier van deze planeet werden weggevaagd. Er zijn nog oeroude graven aanwezig en er worden  tegenwoordig nog steeds bewoners van de omgeving daar begraven op hun nadrukkelijke wens.


 
De laatse slag tegen de Vikingen in het Shannongebied werd uitgevochten in Killaloe, waarbij, ondanks de overwinning, de eerste koning van Ierland, Brian Biru het leven liet. Er vloeide zoveel bloed dat volgens de overlevering het water van het meer rood kleurde en vervolgens tot Lough Derg  werd gedoopt. 

Tevens hebben we  wat achtergrondinfo verzameld over de sponsors, want zonder deze bedrijven/personen zou er immers geen Pike Challenge zijn.
 
In de eerste plaats hebben we ECLIPSE- dergmarine die de hoofdprijs, zijnde een visboot merk Sylvan Super Snapper levert.
 
Seiwa/Techmarine die de nodige elektronika ter beschikking stelt,  zijnde Plotter/Sonar combinaties. John Ezendam heeft een paar maanden geleden het sponsorcontract verlend tot 2018.
 
Shannon Regional Fishery Board.
Heeft vijf controleurs op het water varen met daarnaast de bemanningen van de weegstations. Verder verzorgt een van de dames de rangschikking iedere dag,
 
Shannon Development.
Draagt bij in de financiën
 
Guiness
Jawel het beroemde Ierse biermerk, dat een serie vaten weggeeft via de lokale pubs speciaal voor de sportvissers.
 
SPRO
Ook dit jaar stelt SPRO  weer hengels en molens ter beschikking.
 
Mayfly Marine
Houdt zich bezig met een gedeelte van de organisatie. Verder o.a. sponsor van de elektrische buitenboord motor
 
 8.TJ’s Angling
 Ieder jaar weer er bij met kunstaas en dood aas. Zorgt ook voor de kontrole van het Noordelijke gedeelte van het meer.
 
Total Fiishing.
De welbekende site in Nederland die tevens de nieuwsgaring over de Pike Challenge verzorgd
 
King Fisher Reisen
Zorgt voor speciale prijzen om naar Killaloe te reizen voor onze Duitse deelnemers
 
P & S visreizen
Heeft specials om op de beste manier naar Ierland te gaan
 
Petri Heil
Het visblad in Zwitserland met uitgebreide verslagen over de Pike Challenge.

Allemaal bedrijven die zich 100% inzetten om het geheel goed te kunnen laten slagen. Morgen de finale met een uitgebreid verslag uiteraard waarbij de Nederlander Rick Zevering goede kansen heeft!


 Zou Rick er in 2008 weer in slagen de overwinning  voor zich op te eisen? Morgen weten we het zeker….


ANDEREN LAZEN OOK