Pike Challenge 2008 deel 2

Pike Challenge 2008 deel 2

Tekst  Lance Senior,

Foto’s Ferdinand Heijerman

Vandaag, dinsdag 23 september 2008,  wederom prachtig weer, en gelukkig minder wind. De vooruitzichten zien er voor de komende dagen ook goed uit, dus het wordt een goed weekje. In de morgen was het rustig met de vangsten, maar in de middag ging het los. Mooie grote snoeken werden er vooral gevangen op het noordelijke gedeelte van het gebied waar gevist mag worden.


 
Het klassement werd gedeeltelijk door elkaar gegooid, waar bij vooral Rick Zevering goede zaken deed door het verschil met Ger McKeogh, die nu op de eerste plaats staat, te verkleinen naar 700 gram. Dus het is bere spannend.

De deelnemers aan de European Pike Challenge hebben met uiteenlopende methoden geprobeerd om hun vissen te vangen. Er werd geworpen boven ondiepe stekken met softbaits, swimbaits, jerkbaits etc en er werd gesleept met kunstaas en getakeld dood aas en er werd met dood aas onder dobbers gevist. Van die technieken was slepen met kunstaas toch wel verreweg de meest populaire methode.

De gedachte daarachter is logisch: proberen om zoveel mogelijk water te dekken, want dat is toch essentieel op dit immens grote meer. Boven diep water (8-10 meter) werd goed gevangen. De meesten gebruikten daarbij ondiep lopend kunstaas. Een enkeling gebruikt een downrigger, waaronder de man die momenteel aan de leiding gaat: Ger Mc Keogh.
 
Zoals gebruikelijk op Lough Derg werden er behoorlijk wat grote snoeken gevangen, maar daarnaast werden er dit jaar als “bonus” ook opvallend veel hele kleine snoekjes bij gevangen. Dit was in de afgelopen jaren minder het geval, het lijkt er dan ook op dat de afgelopen twee jaar de paai uitermate produktief is geweest met een explosie aan snoek. Een goed teken voor de toekomst!   

Het klassement na twee dagen:
 
Op de eerste plaats Ger Mc Keogh met 25,7 kg
Op de tweede plaats Rick Zevering met 25,1 kg
Op de derde plaats John Leo met 21,2
Op de derde plaats Frank Free 16,9 kg
Op de vijfde plaats Michael Fitzpatrick met 15,3 kg

 
De gebruikelijke rustdag is woensdag, maar wij gaan aandacht besteden aan de alle sponsors en een gedeelte van Lough Derg, want er valt nogal wat te zien hier


 
Vanavond was het weer een gezellig boel in de pub “Redans Pub.met weer gratis Guiness en het nodige voedsel.

 De bekende Nederlandse visgids en Prostaffer van Seiwa/Techmarine Ferdinand Heijerman die al 13 jaar in Ierland woont was ook op Lough Derg aan het vissen vandaag met zijn gasten Flip en Ivar. Zij wisten 9 snoeken te vangen, waarbij Flip er maar liefst 3 van boven de meter ving! Ferdinand en zijn gasten deden niet mee met de Pike Challenge.


ANDEREN LAZEN OOK