PENN Conflict CFT8000: topper voor de blauwvintonijn

PENN Conflict CFT8000: topper voor de blauwvintonijn 

Door Joop Folkers

Na ons geweldige Spaanse blauwvintonijn avontuur bij Roned rond de monding van de Ebro ben ik op zoek gegaan naar een goede stevige spinmolen in een redelijke prijsklasse.

De PENN Conflict CFT8000 voldoet precies aan de zware eisen die deze fantastische visserij stelt.

Een perfect werkende slip, niet al te zwaar en een ruime spoelinhoud. Dit robuuste matzwart gekleurde 'speeltje' is voorzien van acht roestvrij stalen (afgesloten) kogellagers en heeft geen antiretour.

De body en spoel van de Conflict zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. De extra stevige beugel is ook gemaakt van aluminium en is voor een goede grip tijdens de dril voorzien van een forse EVA-knop. Uiteraard is ook de lijnrol is voorzien van een lager.

Kortom, deze PENN molen bezit alle juiste ingredienten die nodig zijn om de dril van zo’n krachtpatser tot een goed einde te brengen.

Deze bizarre visserij vraagt om een sterke, soepele braided (dyneema) lijn. Op aanraden van enkele tonijnexperts heb ik gekozen voor Spiderwire 0.30mm (PENN) met een trekkracht van maar liefst 36,5 kilo bezit! Dus laat maar komen die dikke blauwvinnen!!

Joop Folkers
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -