Passende hattrick…

klik om naar de website te gaan

Kijk- en leesplezier verzorgd door Hengelsporthuis.com

Passende hattrick…

De Belgische visser Alijn Danau wordt door velen gezien als een van de beste karpervissers ter wereld. Het is in elk geval een feit dat deze targethunter het afgelopen decennium een indrukwekkende reeks grote vissen op zijn conto mocht bijschrijven. In zowel zijn thuisland België, als in Frankrijk en landen als Roemenië boekte hij spraakmakende vangsten.

Hierdoor is hij door de media niet onopgemerkt gebleven en doemde zijn naam, steevast vergezeld met een recordkarper, op in de bekende internationale magazines. Danau is echter niet zomaar een ordinaire jager op groot wild, hij is namelijk ook een zeer gepassioneerd schrijver, die een grote schare aanhangers geniet. Zijn schrijfstijl is niet alledaags, vaak wat excentriek, zeker spitsvondig en vaak drijvend op een zweem van romantiek.

klik om te bestellen bij Hengelsporthuis.com

Hij is al vanaf het prille begin de drijvende kracht achter het verenigingsorgaan van de VBK (Vereniging van Belgische Karpervissers). Als hoofdredacteur tilde hij dit blad naar een hoger niveau door er al zijn creativiteit in te leggen. Het bleef daar echter niet bij en zijn boekdebuut Karperblues werd vol lof ontvangen en door menigeen bejubeld als het beste karperboek der Lage Landen.  Een snelle opvolger kon dan ook niet lang uitblijven en ook Tegen De Stroom In werd een regelrechte bestseller.

Daarna bleef het enige tijd rustig rond deze talentvolle schrijver, echter de jacht op bijzondere en vooral grote karper duurde onophoudelijk voort. De avonturen die bij deze vangsten hoorden, gaven Danau zoveel munitie dat de schrijversgeest het opnieuw won en het derde boek eraan kwam. 

Na vijf jaar van stilte kregen de hersenspinsels vaste vormen en koos Alijn met Karper en andere Muzen deels voor zijn kenmerkende insteek; de jacht op enkele binnen- en buitenlandse vangsten komt uitvoerig aan bod middels een bekorende en aanstekelijke schrijfwijze. Humor, ontroering en poëzie wisselen elkaar op haast speelse wijze af en de nodige indrukwekkende karpers passeren de revue.

Echter in deze derde –meer dan 300 pagina’s tellende- pennenvrucht, heeft Alijn het ook nodig gevonden een flinke dosis praktische en wetenschappelijke informatie te steken. Facetten als techniek, tactiek én aas komen uitvoerig aan bod, evenals een hele reeks nuttige karpertips en dat is voor de lezer alleen maar een voordeel.

Hij beschrijft nu niet alleen op romantische wijze zijn vangsten, dit keer maakt Danau de lezer wegwijs hoe deze zelf een flinke stap vooruit kan maken in de jacht op grote karper. De samenwerking die de schrijver aangaat met Marco Kraal en Stef Michiels om de karperwetenschap en de anatomie van deze vis verder uit te diepen is een originele en zeer geslaagde zet en komt de veelzijdigheid van het boek zeer ten goede.

Het intermezzo van twee avontuurlijke gasthoofdstukken door Geert Ooms en Stef Michiels lijken in eerste instantie gewaagd, maar de bijdragen van deze twee Belgische vissers zijn eveneens van toegevoegde waarde en passen geheel in het concept. De grafische vormgeving, met fantastische illustraties en uitstekende full colour fotografie, smelt met de tekst aaneen tot een avontuurlijk, leerrijk én sfeervol karperboek. 

Met Karper en andere Muzen heeft Alijn Danau een heel fraaie en passende hattrick gescoord, die samen naast zijn andere titels op de boekenplank van iedere gepassioneerde karpervisser thuishoort…

Het hierboven beschreven boek is te koop voor  € 40,00 excl. verzend-/verpakkingskosten en is heel eenvoudig te bestellen via de webshop van: www.hengelsporthuis.com

klik om naar de website te gaan

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -