Opvallend veel kleinere zeebaars.

Zicht op Zeebaars 105:

Opvallend veel kleinere zeebaars.

In tegenstelling tot het afgelopen seizoen vangen we momenteel behoorlijke aantallen (kleinere) scholenbaarzen. Gelukkig maar,want juist deze kleinere vissen zorgen tijdens de soms lange sessies voor de nodige afleiding!

Maar naast dat kleine fanatieke spul zwemmen er toch nog steeds hele dikke mooie zeebaarzen rond. Waarom weet ik niet,maar soms lijkt het net of het ieder jaar moeilijker wordt om vooral de grotere (slimmere) stekels te kunnen verleiden.


Salt&Pepper altijd een topper!

Zelf geloof ik niet echt in dressuur maar ik vraag me zo nu en dan toch wel eens af waarom bepaalde kleuren het ene jaar mega dodelijk zijn terwijl ze het seizoen er op nauwelijks worden bekeken!? Zoals bekend ben ik een enorme fan van de kleur Salt&Pepper.

Zo’n Culprit shad heeft qua bouw veel weg van een mini steenbolk terwijl deze (natuurlijke) kleur ook is terug te vinden in meerdere vissoorten als diezelfde steenbolk,wijting en kleinere gul. Die S&P shad staat mede daarom voor mij al jaren met stip op één!

Toch zijn er de laatste 2 a 3 jaar weer wat nieuwe kleurtjes bijgekomen die de show aan het stelen zijn. Zeker geen onbekende kleuren want ze zijn al zeker 10 jaar volop verkrijgbaar. Dus niets geheimzinnigs maar gewoon kleurtjes die feitelijk niet in je kunstaasdoos mogen ontbreken als je richting zee trekt!

Zo scoren de 10 cm. Culprits- FireTiger en Albino momenteel bijzonder goed dus eigenlijk een must om bij je te hebben!


Jan had véél succes met de Ghost kleur!

Verder was de plug afgelopen week ook weer eens in beeld bij onze gestekelde vrienden. Vooral de X-Rap XRD10 HH en de X-Rap XRD10 GGH werden behoorlijk gekoesterd. Dus weer eens een ouderwetse leuke visserij met opvallend mooie dikke gezonde vissen! Vanaf de kant vang ik momenteel vrijwel iedere sessie wel vis.


De kleinere baarzen waren regelmatig vals gehaakt!

De ene keer 2 a 3 stuks terwijl de teller de dag erna op 4 blijft steken. Zeer de moeite waard dus om eens naar die grote zoute plas te trekken. Vandaag (woensdag 10 juli) heb ik tijdens het eerste afgaande water de pier van Hoek van Holland onveilig gemaakt met het doel mijn eerste SubWalk baars vanaf de kant te kunnen verleiden.


De X-Rap  HH was weer eens goed voor de nodige aanbeten!

Tot drie keer toe werd mijn nieuwe XRSB15PGS bij zijn kladden gegrepen waarna de (grote) vis er met een bloedgang vandoor ging. Helaas loste alledrie de vissen de haak tijdens het (bekende) schudden met hun kop rond de oppervlakte. Mááárr ik kom zeker terug want het was weer even een ouderwets spektakel!


Regelmatig serieuse vissen tussendoor!!

De nachtvisserij houd momenteel nog niet echt over. Verreweg de beste vangsten worden rond een uur voor zonsondergang geboekt. Ook weer vreemd want andere jaren was juist de duisternis het moment van azen!? Zaterdag weer met een aantal enthousiaste cursisten de pier op.

De laatste workshops leverde iedere keer weer een aantal vissen op dus mocht je interesse hebben ik heb voor zaterdag (prachtig weer)nog plaats voor 2 personen. Je kunt me bereiken op joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
Joop.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -