Opvallend veel kleine snoek en baars op het Haringvliet

Opvallend veel kleine snoek en baars op het Haringvliet

Door Joop Folkers
 
We vingen de afgelopen week opvallend veel kleinere snoeken en baarzen rond diverse kant- en bootstekken aan en op het Haringvliet.
 
Verreweg de beste vangsten boekten we weer aan de Ripple (Perch) en de groengele Komodo shads. Wat zondermeer opviel, was dat de vis veelal geconcentreerd op bepaalde stekken verbleef. 
 
 
Dat gold zowel voor de kant- als de bootvisserij. Vanuit de boot boekten we de beste vangsten rond een diepte van pakweg zo’n 10 tot 14 meter. 
 
 
Andere vissers die we op de trailerhelling spraken hadden het juist weer over goede vangsten op een diepte van rond de 8 meter?!
 
 
Tja,wat is wijsheid, je weet het nu eenmaal nooit met die glasogen.
 
 
Maar dat er momenteel weer een vissie te vangen is, is zondermeer fantastisch. De watertemperatuur is inmiddels alweer opgelopen tot bijna acht graadjes…
 
 
Weet je nog, vorig jaar vroor het in deze periode nog ruim acht graden!
 
 
Gezien de enorme vangsten van de zeebaarsvloot (vele duizenden kilo’s per dag!!?) in en rond het Kanaal staat het vast dat de scholen zeebaars nu al volop aan het trekken zijn. 
 
 
Liepen we vorig jaar ruim vier weken achter, nu lopen we gezien het huidige weertype hopelijk ruim vier weken voor dus wie weet kunnen we eind april de eerste stekels 'arresteren'? 
 
Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -