Onze hobby loopt gevaar!

Persbericht SNB 

Onze hobby loopt gevaar

Verhef je stem tegen de overbevissing in Nederland 

Tijdens de Visma, komend weekend in Ahoy te Rotterdam, kun jij je stem tegen de overbevissing in ons land laten horen! Doe mee, teken in bij de SNB. Dit is geen algemene petitie maar een gericht bezwaar tegen een heel concreet geval, namelijk de beroepsvisserij op het Volkerak-Zoommeer.

De afgelopen dagen is een aantal mensen binnen de SNB heel druk geweest om een 'zienswijze', zeg maar een voorloper op een bezwaarschrift, op te stellen. Een stuk waarmee we écht wat kunnen. Een stuk dat we gaan indienen bij de verlener van de vergunning voor het beroepsmatig vissen op het Volkerak-Zoommeer.

De officiële weg bewandelen van bezwaar maken, de overheid dwingen om beter te handhaven, géén of beperktere vergunningen af te geven. Dat gaat helpen om de overbevissing een halt toe te roepen. Hoog tijd voor actie, maar dan wel actie die écht gaat helpen! Dat gaat de SNB doen o.a. tijdens de Visma. Maar ook daarna zal je van ons blijven horen.Hoe kun jij meedoen?
Het is belangrijk dat wij onze 'zienswijze' insturen met zoveel mogelijk steunbetuigingen van VISpas-houders. Kom dus mee intekenen bij de SNB. Op onze stand op de Visma, of bij één van onze zeer herkenbare SNB-medewerkers tijdens de beurs. Wij dienen onze zienswijze/intekenlijsten sowieso al namens al onze leden in, maar hoe meer mensen mee tekenen, des te beter het is.

Namens zoveel mogelijk vissers
Natuurlijk kun je tijdens de beurs ook lid worden van de SNB. Je laat dan zien dat je het met onze 'zienswijze' eens bent en je profiteert dan ook nog eens van de voordelen van het lidmaatschap. Laat je op onze stand informeren, maar vooral: Teken mee in en doe mee.

Jouw hobby loopt gevaar en wij komen daartegen in actie!  Als je nu al meer wilt weten over de SNB, kijk dan op de website: www.snoekstudiegroep.nl.