Officieel Belgisch Kampioenschap Roofvissen 2008

Officieel Belgisch Kampioenschap Roofvissen 2008

Afgelopen zaterdag is de eerste wedstrijddag van het seizoen 2007/2008 gevist in Belgisch Limburg. Een zeer mooie plas van om en bij de 100 hectaren was het strijdtoneel . De verwachtingen waren hoog gespannen , dit door toedoen van de resultaten die sommige teams tijdens het voorvissen hadden gerealiseerd.


 
Reeds vroeg in de ochtend kwamen de eerste combinaties aan , het traileren verliep vlot en al snel dobberde de 26 boten op het rustige water.



Nadat iedere boot aan de nodige controle was onderworpen kon de organisatie aan de briefing beginnen.
Na enkele kleine wijzigingen te hebben voorgesteld, en nadat deze door de meerderheid was goedgekeurd kon er uiteindelijk van start worden gegaan.


 
Snel werden de eerste vissen gevangen, echter dat het wederom een taaie wedstrijd ging worden werd al snel duidelijk. Baars in overvloed, echter heel veel onder de vastgelegde minimum maat, echter ook enkele heel mooie uitschieters , de grootste baars haalde 48,5 cm, zelfs voor Nederlandse normen een kasteel van een baars.
Snoeken werden er ook gevangen , echter de grootste haalde (amper) 67,5 cm.



Uiteindelijk waren er 13 boten die maatse vissen ter controle konden aanbieden, de 13 andere combinaties krijgen aanstaande Zondag in Butgenbach een herkansing, vorige editie is op dit water heel goed gevangen, dus de verwachtingen liggen wederom heel hoog .


 
Uitslag;
 
1/  Bekaert - Arnaerts
     4700 punten
 
2/ Bouher-Denel
     4400 punten
 
3/ Bries-Metz
      3800 punten


ANDEREN LAZEN OOK