Zicht op Zeebaars 95:Nog even volhouden !!

Zicht op Zeebaars 95:

Nog even volhouden !!

Tijdens mijn eerste bakkie vanochtend,viel mijn oog op de bevroren viooltjes in die ijskoude tuin! Wat een vervelende winter hebben we dit jaar toch weer!

Waarom weet ik niet maar ineens realiseerde ik me, dat het al weer ruim 3 1/2 maand geleden was,dat ik mijn laatste zeebaarsdreun wist te verzilveren. Ik herinner me nog precies het moment dat deze puntgave vis mijn gebonden jigkop op een spectaculaire manier bij zijn kladde greep.


Een mooie najaar baars.

Het was ook toen (30 november 2012) al bere koud maar dat mocht de pret niet drukken. Je ving,ondanks de laatste week november, toch zo nu en dan nog een enkele mooie dikke vis en wist bij voorbaat al,dat je daar weer een hele(lange!) koude winter op moest teren.


De laatst van seizoen 2012.

Maar nu na de zoveelste koudeperiode dit jaar ziet het weersverwachting er voor de komende week eindelijk weer eens vrij behoorlijk stabiel en vooral rustig uit! Dus,wie weet misschien kunnen we dit weekend (ijs en weder dienende) eindelijk weer eens wat kunstaas te water laten!?

Laten we hopen dat de temperatuur de komende weken eens lekker “door knalt”naar de 15 graden zodat ook de zeewatertemperatuur weer wat kan stijgen. Eén van de eerste vereisten voor de komst van vriend zeebaars! Stekel ze, Joop.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -