NKS wedstrijd op het Gooimeer

NKS wedstrijd op het Gooimeer

Zondag 14 juni 2009 vond de wedstrijd in de NKS reeks plaats op het Gooimeer. Dit water staat momenteel goed aangeschreven en is erg populair onder de snoekbaarsvissers en derhalve voor veel van de deelnemers ook bekend terrein.

De verwachting dat er mooie en vooral ook grote vissen gevangen zouden worden kwam uit. Maar liefst 8 vissen boven de 80 centimeter is niet verkeerd en voor wedstrijdbegrippen zelfs erg goed te noemen. Een verademing dat zo’n prachtwater weer het niveau terugkrijgt van vele jaren terug en ieder jaar beter lijkt te worden.

Er hangen nog wel wat donkere wolken boven het Gooimeer ivm het storten van overtollige bagger maar gelukkig is dat (voorlopig tijdelijk) stilgelegd mede dankzij de inzet van onze hengelsportorganisaties.

De grootste vis werd opnieuw gevangen door een fenomeen op het gebied van grote snoekbaars en wel onze aardige Oosterbuur Jörg Lauen met een prachtexemplaar van 86,8 centimeter.  De 2e grootste vis werd gevangen door Jelle Versleijen (85,8 cm) terwijl Ron Heijne een mooie vis van 85,7 cm wist te verschalken. De afmetingen zaten erg dicht bij elkaar net als in de totaal score van de wedstrijd waarbij maximaal de 7 grootste vissen konden worden aangeboden ter meting.

Winnaars van de 1e bootprijs met een puntentotaal van maar liefst 4871 mm werden de ervaren vissers Rob Muller en Renee van Moorsel. Dit puntenaantal betekende wel een gemiddelde van bijna 70 cm per gevangen vis en dat is erg  knap. Zij visten met de penhengel.

De 2e bootprijs werd gewonnen door het koppel wat het Gooimeer kent als hun broekzak met dezelfde techniek als de winnaars en wel Marc Zitvast en Eric Stobbe met een puntentotaal van 4534 mm. Eervol derde werden Perry Verstappen en Cor van Wanrooy met 4187 mm aan vis en punten. De meeste vis werd gevangen op dieptes tussen de 7 en 10 meter. Ook namens T.F van harte proficiat aan de winnaars!


De Gooimeertoppers 2009!

De dag begon mooi maar tussen half elf en half één moesten de deelnemers toch het nodige regenwater zien te verwerken. Het grote voordeel was wel dat de wind voor niet meer dan een redelijke kabbel zorgde tijdens de buien maar verder was het erg rustig. Een must voor dit water want anders is het al snel ondoenlijk. Al met al weer een geslaagde wedstrijd met verdiende winnaars. Volgende wedstrijd is op 5 juli. Voor inschrijven en meer info zie de site van het NKS.


De top-10 van het Gooimeer


ANDEREN LAZEN OOK