NKS wedstrijd op de Maas

 NKS-Maas
 
Het NKS organiseerde afgelopen zondag 27 mei j.l. al weer de 5e wedstrijd voor de Totalfishing/Eagle cup.

Het was de openingswedstrijd van het seizoen, altijd weer speciaal en iedereen heeft weer volop zin erin. Bij het traileren en inschrijven viel de regen met bakken uit de lucht maar dat mocht de pret niet deren. Als het maar niet steenkoud is. Een beetje regen kan je je goed op kleden.


Sfeer plaatje traileren
 
Het was een mooi maar eentonig parcours, 4 km Maas zonder kribben, te bevissen aan beiden kanten. Duidelijk scheidslijn van parcours tussen de beide pontjes.  Wel veel relief in bodem met buitenbochten tot 10 meter. Hele steile oevers, sommigen vissers hingen wel 15 shadjes weg die dag! Er was voor iedereen wel een techniek of stek te vinden die hem aansprak.

Maas met weinig afvoer en dus weinig stroom, praktijk leert dat vis dan moeilijker tot bijten te verleiden is.  Helder water…. wat doet de snoekbaars…toch nog ondiep of naar de diepe buitenbochten? En wat te denken van de keuze van vistechniek….de stenen kanten uitwerpen is altijd goed in juni. Trollen met pluggen en shads langs de steile stenen taluds?  Wat doen ze op visje….. fireball of sleepje? Welke shads…. klein? Felle kleur?  Langwerpig met veel aktie? Allemaal vragen die op je afkomen tijdens zo’n wedstrijd.


Eric met vis van 91 cm…..lange tijd de grootste, totdat Johan toesloeg..
 
Uiteindelijk zijn zoals het leek, alle genoemde technieken in de strijd geworpen waardoor er een hele diverse en interessante wedstrijd ontstond. Uiteindelijk vingen 39 van de 47 boten maatse vis. In totaal circa 130 maatse vissen. Een veel beter resultaat dan de meesten vooraf, gezien de rivieromstandigheden, hadden durven hopen.

Vis werd gevangen vanaf het begin, veel net aan de maat, maar ook enkele zestigers. Er was een enorme bijtpiek tussen 10 en 11 uur voor alle boten op plaatsen waar vis lag., waarna het zeker 1,5 uur geheel dood viel. Kroon/Marteijn vingen op een kleine stek in 25 minuten 7 maatse waaronder een 91 cm. snoekbaars. Enkelen wisten in de laatste uren nog maatse vis te vangen waarbij Johan Schoot nog een snoekbaars van 92 cm. pakte wat uiteindelijk de grootste van de dag bleek te zijn. Geweldig!


Johan Schoot winnaar grootste snoekbaars


De bootprijs ging deze dag naar Kroon-Marteijn met 13 vissen, 2e werden Daan Verbruggen en Johan Schoot en eervol 3e het koppel van Gameren-Vis
 
Het aas moest over het algemeen klein zijn (visje en shad). Eric ving 8 ex. op fireball, Tom 5 op kleine Culprit. Johan en Daan op heel kleine shads.  Bij deze stroomsnelheid niet alleen langs de oevers vissen, maar ook gebruik maken van relief iets verder uit de kant leverde extra vis op. Een mooie wedstrijd, waarbij het weer zich tenslotte ook van de beste kant liet zien.


Kroon/Marteijn met 13 maatse bootprijs 1
 
Einduitslag:
 
Boot:
1. Kroon-Marteijn 13
2. Verbruggen Daan-Johan Schoot 8
3. Van Gameren- Vis 7
 
Grootste snoekbaars
1. Johan Schoot 92
2. Eric Marteijn 91
3. kees Rits  73
 
Grootste Baars 38 cm. Eric van Bemmel


 

ANDEREN LAZEN OOK