NKS wedstrijd op de Maas


NKS wedstrijd op de Maas

Zondag 31 mei 2009 werd de eerste wedstrijd van het nieuwe roofvisseizoen vervist op de Maas ter hoogte van de Gouden Ham. Vanaf 06.30 uur kon er getrailerd worden in jachthaven Hanzeland. Een zonovergoten Maas, waarvan het gerucht gaat dat op de openingsdag vele tientallen snoekbaarzen voor de uitgang van de Gouden Ham zijn gevangen. Andere  “locals” melden dat het buitengewoon taai zou worden.. Nou zeg het maar.

Al vroeg waren de eerste koppels aan het traileren, zonder problemen kon rond 8.30 uur het startsein gegeven worden.

Het was een zonovergoten dag, met strakke noordoostenwind en een zwakke tot matige stroming op het bijna 6 km lange parcours van de Maas.  Bijna 50 boten gingen van start en kozen hun strategie voor diepe buitenbochten met stenen bekleding en verticale wanden of ondiepe binnenbochten met riet in de oever.

Fireball versus een kleine prooivis onder een lichte snoekbaarsdobber.

Natuurlijk ontbraken ook de “pluggers” niet, langzaam varend langs de stenen oevers.
En je hebt de verstokte shadvissers…. En steeds blijken ze ook weer in de top tien te eindigen!

Hoofdprijs voor de Finale in November!

Vanaf het begin werd er vis gevangen… Maar het was hard werken. Er werd veel gevaren, veel vastgezeten aan de stenen bodem en vele lange driften gemaakt. 
De controle boten ( met onder andere de nieuwe controleurs de gebroeders Bakker) “cruisten” professioneel het lange parcours af. Ze konden de vangsten goed aan.

Het was meters maken en naarmate de dag verstreek steeds subtieler vissen. Natuurlijk waren de locale vissers goed op dreef…. Boudewijn en Anton weten hoe ze de Maas moeten aannpakken. Ook Ijsselvisser Chris Bloemert met vismaat Asjen weten hoe ze voorzichtige snoekbaarzen op de rivier moeten verleiden. Chris vist op het sleepje en weet in de middag 5 vissen subtiel te vangen.


Ook de sympathieke overwinnaars van de Predatortour waren weer present op “hun” vertrouwde NKS wedstrijd

Het gerucht gaat tijdens de wedstrijd dat ook good old NKS organisator Ronald raggers lekker bezig is.
Bij de prijsuitreiking blijken 49 boten 95 vissen gevangen te hebben. Helaas blijven 13 boten zonder vis. Er is veel kleine vis, maar toch zitten de drie grootste vissen boven de 80 cm.


Prijs voor de grootste snoekbaars!

1.Rinie Hofkens 88 cm 2. Jorg Beek 84 cm en 3. Johan van den Bergh 80 cm.

Er zijn slechts twee boten die 7 vissen gevangen te hebben. Boudewijn Vis /Anton van Gameren en Chris Bloemert/ Asjen Land. De brabantse mannen weten ze gemiddeld een stuk groter te vangen. Johan Vos en Kris Eysermans  eisen de derde plaats op met 5 vissen.


Bootwinnaars Anton van Gameren (L) en Boudewijn Vis
.

Hoewel snoeken niet meedoen voor de prijzen in deze periode worden er toch vissen geland. Wessel Overeem spant de kroon met een vis van 115 cm., Eddey de Rijck landt de grootste Baars: ruim 40 cm.Een geslaagde wedstrijd…. Een pluim voor de organisatie. Alle uitslagen onder voorbehoud. Meer info op de site van het NKS!


De beste 10 van de Maaswedstrijd op 31 mei!


ANDEREN LAZEN OOK