NKS wedstrijd Haringvliet

 

NKS wedstrijd Haringvliet

Zondag 10 december j.l. was het Haringvliet het water waar de deelnemers aan het NKS hun krachten konden meten. Het weer zag er tricky uit want de dagen voor de wedstrijd stond er een harde storm die het vissen op dit grote water eigenlijk onmogelijk maakte. Maar de weergoden waren het deelnemersveld goed gezind, want de wedstrijd werd onder schitterende omstandigheden vervist. Een heerlijk zonnetje erbij maakte het zelfs aangenaam op het water voor de tijd van het jaar.

Er werd door 57 boten met bemanning deelgenomen aan deze wedstrijd waarbij er door 52 boten (maatse) vissen ter meting werden aangeboden. In totaal maar liefst 350 snoekbaarzen en dat was weer eens een verademing vergeleken bij de magere resultaten van de laastste wedstrijden waarbij met name de rivieren zeer slecht scoorden.

Opvallend was verder dat er veel grote baarzen werden gevangen waarbij Daan Verbruggen er maar liefst eentje van 49 cm liet noteren en dat zijn echte bakken. Daan moest ook wel een kunstje laten zien want zijn sponsor (Pure Fishing) was ook hoofdsponsor van deze wedstrijd dus dat kwam goed uit.

Tanja en Dennis Fabritius waren dit keer ongenaakbaar en zij vingen een serie van maar liefst 11 prachtige vissen waaronder de grootste van de dag van 91 cm.! Heel knap en helemaal leuk is dat de 2e grootste van de dag (85,2 cm) ook door een vrouw gevangen werd. Etna Zanting kwam helemaal uit Aalten om mee te vissen en liet nadrukkelijk haar stempel achter.

Tanja en Dennis pakten met hun groot aantal punten daarmee overtuigend de 1e bootprijs. Het koppel Blom-Overeem zat ze echter dicht op de hielen met een geweldig aantal van 16 vissen maar moesten het in puntentotaal afleggen tegen het winnende koppel. Edwin van Schaik en Maarten Hamelijnck tenslotte werden derde met eveneens 11 vissen. Prachtige scores allemaal.

Tegen het einde van de wedstrijd trok de wind aan tot circa windkracht vier maar te laat om de deelnemers het nog echt lastig te maken. Door de goede vangsten maakten de controleurs overuren en moest de administratie hard werken om op tijd de uitslag klaar te krijgen. Het traileren en de omstandigheden in de jachthaven waren perfect geregeld door de Watersportvereniging Atlanticus en ook dat is erg prettig als je van ver komt en er staat een lange rij wachtenden. Kortom een topdag voor iedereen!


 

ANDEREN LAZEN OOK