NKS wedstrijd Haringvliet

NKS wedstrijd Haringvliet

Afgelopen zondag 23 augustus 2009 opnieuw een mooie wedstrijd in de NKS-reeks op het aloude en altijd weer mooie wedstrijdwater van het Haringvliet. Een water waar het soms best taai kan zijn maar waar altijd toch weer de nodige vis boven komt. Weliswaar vaak qua gemiddelde lengte niet het allerbeste water, maar altijd de moeite waard. De naam van “grote baarzenwater” werd door Perry Verstappen bevestigd met een (exact gemeten) megabaars van 50,5 cm. !

Er werd door de 43 deelenemende boten wel grote snoekbaars gevangen maar het verval van de grootste tot aan de 3e grootste vis was behoorlijk groot. De grootste vis van 86, 7 cm werd gevangen door Kalle Saalman, terwijl Boudewijn Vis de 2e grootste pakte van 71,2 cm en de derde grootste snoekbaars was voor Davey van de Belt die 65,2 cm op de meetplank aangaf. 

Dan waar het deze dag vooral om ging was de uitslag van de verschillende bootkoppels. Hein Ooms staat momenteel met Pieter Smit erg goed voor de stand van de Seiwa-Total Fishingcup en moest helaas de wedstrijd verstek laten gaan. Hij wist echter  Luc Coppens te strikken als vervanger.


Geert en Ad wisten toen nog niet dat ze hoog zouden eindigen

Luc kent de Zuidwestelijke snoekbaarswateren als zijn broekzak en wist samen met Pieter de eerste bootprijs te winnen met 403 cm, strak gevolgd door Boudewijn Vis en Anton van Gameren die daar ook goed de weg weten en 392 cm bij elkaar wisten te vangen. Derde werden good old Geert Trompetter en Ad van der Stel met 382 cm.


Luc en Pieter leverde een prachtprestatie

Shads deden het erg goed op het Haringvliet en terwijl de meeste vis in de ochtend werd gevangen op dieptes van zo rond de 4-6 meter, naar het einde van de wedstrijd kwamen de meeste aanbeten tussen de 9 en 11 meter. Opvallende klacht bij meerdere deelnemers waren de vele losschieters, die halverwege de dril van de haak af gingen, onverklaarbaar maar waar

Na afloop werden door de organisatie weer mooie prijzen  uitgereikt. Het was weer een pracht van een wedstrijd, strak georganiseerd met een perfect controleteam. Nadat onder de deelnemers nog een electromotor van sponsor Evin werd verloot konden de deelnemers weer met een tevreden gevoel huiswaarts en zich opmaken voor de volgende wedstrijd op het Lauwersmeer.


De grootste snoekbaars was 86,7 cm en werd gevangen door Kalle Saalman

Meer info mbt uitslagen en inschrijvingen  op de NKS site


ANDEREN LAZEN OOK