NKS van start!

Eerste NKS wedstrijd voor het nieuwe seizoen van start!

Nadat tot 2 maal toe de wedstrijd op het Haringvliet was afgelast ging de wedstrijd op het Noordzeekanaal van zondag 14 december 2008 dan gelukkig wel door. Leek het door de ijzig koude omstandigheden van zaterdag j.l.,  zondag opnieuw qua weer afzien te worden, viel het dit keer erg mee. Wel fris maar goed visweer boden de deelnemers de mogelijkheid hun kunnen te bewijzen.


Typisch sfeerbeeld van het Noordzeekanaal

Bij de nieuwe start werden ook de nieuwe regels van kracht met betrekking tot de puntentelling. Er werd hierin aardig gesnoeid, hetgeen naar verwachting de competitie niet alleen veel spannender, maar ook overzichtelijker gaat maken. Men mag nu maximaal 7 vissen ter meting aanbieden die voor de punten meedoen. Vang je op een later tijdstip nog een grotere dan kan die een vis van kleiner formaat vervangen. Het wordt nu dus wel meer millimeterwerk,  vandaar dat het nauwkeurig opmeten van de gevangen vis nog belangrijker is geworden .

Verder is er een nieuw sponsornetwerk van 9 winkeliers waar de gewonnen bonnen kunnen worden ingeleverd en het zijn voornamelijk winkeliers met een uiterst actueel aanbod van roofvismateriaal, dus ook dat is een leuke verbetering. De strijd om de beste visser over alle wedstrijden, vorig seizoen eervol gewonnen door Sven  Vervloesem en Marc Dauwen, blijft uiteraard bestaan en wordt dit jaar opnieuw gesponsord door Total Fishing met Saiwa.
Daarnaast zijn er tijdens de wedstrijden tickets te verdienen die recht geven op deelname aan de Finale op 20 september 2009.

Verder nog enkele nieuwe sponsors waaronder Marine Boats, Rozemeijer, Pega, Honda, Evin, Tech Marine, Hedesunde camping en Dé Roofvis uiteraard. Aan de hand van de sponsorlijst kun je concluderen dat het NKS leeft als nooit te voren en dat werd bevestigd door het aantal deelnemende boten op deze eerste wedstrijddag; maar liefst 64 stuks!

Leuk is het dan wel dat er ook gelijk erg goed wordt gevangen en dat verhoogde de sportieve feestvreugde alleen maar. Het was ongemeen spannend en het deelnemersveld was benieuwd wie zijn visitekaartje als eerste zou gaan afgeven. De winnaars van afgelopen seizoen over alle wedstrijden lieten al direct zien superscherp te zijn. Sven pakte direct al de grootste snoekbaars van de dag en eveneens samen met  Marc de 2e bootprijs in dit sterke deelnemersveld. Dus visles van onze Belgische sportvrienden t.o.v veel sportvissers die het Noordzeekanaal  als thuiswater beschouwen.


Sven (r) en maat Marc hadden reden tot lachen. Knappe 2e prijs totaal en groootste snoekbaars van de dag.

Er deden echter meer mensen mee uit verschillende landen waaronder Frank Doetsch en Rob Clout uit Duitsland.  Ook zij visten een ijzersterke wedstrijd en wonnen glorieus de eerste bootprijs, erg knap. De eer op een podiumplaats voor Nederland werd gered door Erik Stobbe en Marc Zitvast die na een zenuwslopende strijd de derde plaats wisten te bemachtigen. Kortom veel spanning en  prachtige visserij.

De bemanning van de 64 deelnemende boten boden in totaal 268 maatse snoekbaarzen aan (max. dus 7 vissen per boot) De grootste gevangen snoekbaars gevangen door Sven Vervloesem was 72,2 centimeter en de grootste baars van de dag werd gevangen door Tjeerd van der Ploeg met een lengte van net geen 40 cm. (39,7)


Frank en Rob knap eerste!

Tijdens de prijsuitreiking na afloop bleek dat het nieuwe puntensysteem even een korte gewenningstijd kostte, maar alles kwam uiteindelijk weer goed op zijn pootjes terecht en de organisatie kan weer terugkijken op een geslaagd evenement. Volgende wedstrijd wordt gehouden op 11 januari 2009 op de Oude Maas en er bestaat nu al de mogelijkheid daarvoor in te schrijven op de NKS site waar ook de volledige uitslag is te vinden en beschrijvingen van de nieuwe sponsors.  


Concentratie tot de laatste minuut…


ANDEREN LAZEN OOK