NKS Noorzeekanaal.

NKS- Noorzeekanaal

Afgelopen zondag 25 maart 2007,  werd de 4e NKS wedstrijd van het nieuwe seizoen gehouden. Na 2 x letterlijk afblazen, vanwege de slechte weersomstandigheden, was het nu dan wel raak. Met een heerlijk zonnetje en een behoorlijke wind kon er fijn gevist worden,  voor de broodnodige punten én de ontspanning natuurlijk. Wat heb je als snoekbaarsvisser onder dergelijke omstandigheden nog meer te wensen?


Het traileren verliep snel.

Zoals te verwachten op dit topwater werd er veel gevangen,  waaronder,  tot teleurstelling van velen, erg veel vis die net de 42 cm. niet haalden. De  59 deelnemende boten met in totaal 118 deelnemende sportvissers, vingen alles bij elkaar 206 maatse snoekbaarzen. De grootste vis was weliswaar 76,8 cm maar ook hier liep de teller al snel terug naar een veel lager gemiddeld formaat . Ondanks dat was er veel te beleven, veel aanbeten en leuke wedstrijdspanning en daar doen de deelnemers het tenslotte allemaal voor.

De winnaars van de 1e bootprijs werden Land-Bloemert die 13 maatse vissen ter meting wisten aan te bieden. Daan Verbruggen en zijn maat J. Schoot, die goed hun vorm weten vast te houden, vingen er ook 13 en wonnen daarmee de tweede bootprijs,  net twee vissen meer als het koppel Coppens-Dekkers die daarmee derde werden.


De 1e bootprijs was voor de combinatie Land-Bloemert

De grootste baars was  voor dhr. F.Rosenboom met een prachtige lengte van maar liefst 45,5 cm. Opvallend was dat er geen snoek als “bijvangst” naar boven kwam maar wel verschillende leuke gullen waarvan de grootste van deze dag ruim 55 cm op de meetlat bracht. De laatste tijd komen er veel meldingen van deze vissen van het Noordzeekanaal, met soms zelfs mooie bakken erbij.


J. Lauen ving de grootste snoekbaars van de dag

De verwerking van de gegevens ging zoals de laatste tijd gebruikelijk weer erg snel en soepel en dat onderdeel van het NKS gebeuren wordt net als de gehele organisatie trouwens, steeds professioneler.


Steeds meer gul…

De waarschuwingen op de NKS site vooraf, om zich zeer stipt aan de regels te houden, vanwege de uiterst strenge controles tegenwoordig op het Noordzeekanaal wierpen ook zijn vruchten af.  Dit onderdeel van het hele wedstrijdgebeuren wordt, naast allke andere praktische informatie,  ook allemaal  keurig verzorgd via de webmaster van de NKS site, waarvoor hulde!  


Eric en Jitsze zoals gewoonlijk druk bezig met het invoeren van alle data


ANDEREN LAZEN OOK