NKS: Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

NKS seizoen 2008-2009

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe opzet.

A.s. 16 november gaat het nieuwe NKS seizoen weer van start op het Haringvliet en staat in het teken van verandering. Ten eerste heeft het NKS 9 winkeliers gevonden die het NKS gaan sponsoren met schitterende prijzen en waar deelnemers hun gewonnen waardebonnen in kunnen leveren zodat er weer een landelijke waardebonnendekking is. Naast onze bestaande sponsor EVIN komen daar bij

• Faunaland Zunnebeld Zwolle • Hengelsport Volendam • Hengelsport Fauna Geertruidenberg • Fishing Direct Rosmalen • Hengelsport De Kock Testelt België • Hengel Discount Gigant Oldemarkt • Sanders Hengelsport Maarssen/Heerhugowaard • Hengelsport Osdorp Amsterdam • IJsselsport Baak.

Daarnaast heeft het NKS aan haar rijtje vaste sponsoren EVIN, CJW Hengelbouw, Marine, Hedesunda Camping, Honda, Pega, Total Fishing, De Roofvis en Sportvisserij Nederland de volgende namen toegevoegd: • Rozemeijer en het nieuwe merk van John Ezendam: • Seiwa/Techmarine.

Zij zullen de NKS prijzentafel vullen met een scala van hun producten. Op de site
nksnoekbaarsvissen kunt u onder de knop ‘Sponsors & links’ een overzicht van alle sponsors. Kijk onder de Nieuwe knop ‘prijzentafel’ voor een prijzenoverzicht voor het komende seizoen. Deze is nog niet compleet maar zal tijdens het seizoen worden bijgewerkt.

 

Nieuwe reglementen
Komend seizoen gaat er bij het NKS een belangrijke verandering plaatsvinden. Het puntensysteem gaat eruit en er wordt gevist voor de grootste 7 vissen per koppel op millimeters. Het gaat als volgt: Indien men als koppel slaagt 7 maatse vissen te vangen moeten zij de maat van hun kleinste vis onthouden.

Mocht er vervolgens een 8e maatse vis gevangen wordt dan mag deze alleen worden aangeboden wanneer deze groter is dan de kleinste vis op dat moment. Die 8e vis telt vervolgens mee in de uitslag, de eerder gevangen kleinste vis vervalt. Wanneer de 8e vis echter kleiner blijkt te zijn dan kan deze meteen worden terug gezet. Dezelfde procedure geldt voor de daarna te vangen maatse vissen. De voordelen hiervan laten zich raden:

1) De Catch & Release gedachte wordt hiermee nog veel beter verwezenlijkt. Er kan (heel) veel vis direct terug na de vangst.

2) De controleurs krijgen het makkelijker, en er hoeven (hopelijk) nooit meer dan 2 controleboten aanwezig te zijn.

3) De puntentelling zal eenvoudiger en sneller verlopen waardoor de prijsuitreiking eerder kan beginnen en iedereen vroeger thuis kan zijn vrouw en kinderen.

4) De geluksfactor zal wellicht een iets groter aandeel krijgen in de uitslag.
Een andere nieuwe NKS regel zal zijn dat er per ‘controlebeurt’ niet meer dan 3 vissen per keer mogen worden aangeboden.
Ook dit om het welzijn van de vis te verhogen.

Levend aas
Voor de NKS wedstrijden vallend onder het P.O.S. Gebied (het Noordzeekanaal 14-12-2008 en Gooimeer 14-6-2009) wordt door de Federatie een verbod op het aan boord hebben van levende aasvis voorgeschreven. Het NKS verbied deelnemers dat er op deze twee wedstrijden levend aas mee genomen mag worden. Deelnemers die aasvis mee willen nemen moeten de aasvis thuis doden en eventueel invriezen om mee te nemen. Het NKS wil hiermee voorkomen dat aasvis ‘s ochtends voor de wedstrijd dood wordt gemaakt.

Eenieder die de nieuwe reglementen wil nalezen kan dat doen op de website waar ook een PDF bestand gedownload kan worden. We hopen uiteraard dat deze nieuwe opzet zal zorgen voor alweer een mooie en spannende competitie waarbij natuurlijk weer veel en dikke snoekbaarzen gevangen zullen worden!

Meedoen!
Voor iedereen die nog nooit een wedstrijd heeft gevist nodigen we uit om het vooral een te proberen. Pas dan kan je oordelen of wedstrijdvissen wat voor je is of niet. NKS wedstrijden zijn voor alle snoekbaarsvissers nog steeds ongelooflijk leerzaam en erg goed voor je waterkennis mede door de informatie over vangdieptes, materiaal en kleur etc. die je onderling kunt uitwisselen.

Ook hoort de NKS bestuur wel een berichten dat er wordt opgekeken tegen het NKS. Men zou bang zijn een flater te slaan… Dit is volstrekt onnodig. De sfeer bij de NKS wedstrijden is prima en de meeste deelnemers zijn behulpzaam en geven je graag informatie (...niet alles natuurlijk; het blijft een wedstrijd). Schroom dus niet eens een NKS wedstrijd mee te pakken en probeer dat Finaleticket te bemachtigen!

1e wedstrijd zondag 16 november Haringvliet: schrijf je in en doe mee!
A.s. zondag 16 november beginnen we weer op het altijd mooie Haringvliet.

2e wedstrijd zondag 14 december Noordzeekanaal
Inschrijven na 16 november.

Voor meer info klik hier

 

 


ANDEREN LAZEN OOK