NKS Hollands Diep

NKS Hollands Diep

De NKS wedstrijd van zondag 24 augustus 2008 zou de uiteindelijke beslissing brengen in de definitieve eindstand van de StandardHorizon-TotalFishingcup 2008. Degene die deze cup weet te winnen heeft zich over alle wedstrijden van het afgelopen seizoen de allersterksten getoond en dat betekent dat je onder alle omstandigheden op verschillende wateren je als koppel de sterkste hebt getoond, voorwaar een heel knappe prestatie!


Sven (links) en Marc, hier tijdens hun overwinning op het Noordzeekanaal bleken over alle wedstrijden de allerbeste!

Er kon dus nog een hoop in het klassement veranderen en…. Dat deed het ook. Nummers één (S. Vervloesem en M. Dauwen ) en de nummers twee (Marteijn/Kroon) handhaafden zich. Onze Vlaamse visvrienden Vervloesem en Dauwen zullen, zoals het er nu uitziet, tijdens de Finale op 20 september a.s. gehuldigd worden als grote triomfators. Veel respect voor hen en  van harte proficiat alvast! De rest van de wijzigingen en de definitieve eidnstand kunt u vinden op de NKS site.

Echter eerst werd de wedstrijd op het Hollands Diep nog vervist en dat gebeurde tijdens goed  weer, een lichte zuidelijke kabbel af en toe wat aanwakkerend en een enkele bui

De 48 boten vingen 334 maatse vissen, daarbij waren er 2 boten zonder maatse vis.

Grote verschillen…..een aantal boten ving goed (20 vissen of meer), meteen vanaf begin. Anderen vingen 3-6 vissen in eerste uren, maar daarna niets meer. Enkelen moesten uren keihard werken om af en toe een vis te vangen. Ook goede vissers hadden problemen om beet te krijgen….sommigen slechts één ondermaatse vis… Zeg het maar.


Het duo Stolk-Asbroek pakte deze wedstrijd de eerste bootprijs!

Alle technieken werden ingezet, maar vooral shadjes en later ook fireball waren effectief.  Aanvankelijk vooral weinig bewegen en lange lijnen, later in de middag kwam de vis meer los…... De Belgen waren ook weer los….en ook onze Duitse deelnemers Jorg Beeke en Jorg Lauern deden weer van zich spreken met 22 vissen en een 2e plek, derde de vedetten Land en Bloemert met 21 vissen maar  de bloemen waren deze keer echter voor het koppel Stolk-Asbroek met 26 vissen!

Grootste Baarsraspberryerry Verstappen met 42,6

Grootste vissen:
1.Louis Gillen 63,5 cm
2. Jan Vink 62,7
3. Dick de Wit 62,5


Louis Gillen ving de grootste snoekbaars van de dag!

De Finale voor alle vissers met een finaleticket zal worden gehouden op zaterdag 20 september 2008 en de NKS jeugddag (aanrader!) zal plaats vinden op zondag 14 september a.s. tijdens de Fair for Lure & Fly!

 


ANDEREN LAZEN OOK